Kentte ayçiçek yağında indirim olunca tüketiciler alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar metrelerce uzayan kuyrukta bekleyerek bidon bidon ayçiçek yağı aldılar.

Çünkü piyasasına göre yaklaşık 10 lira daha ucuz olan ayçiçek yağı, normalde 4,5 litrelik indirimli fiyatıyla 73 liradan satılıyor. İndirimsiz olan ayçiçek yağ ise piyasada ortalama 75 ve 80 lira arasında bulunabiliyor.

Sivas'ta bir market ise açılış kampanyası için aynı ağırlıktaki bir ayçiçek yağını 60 liraya satınca büyük ilgi gördü. Yaklaşık 10 lira daha ucuz olduğu için tüketiciler adeta markete akın etti.

Doktorlar '7 yıl yaşar' dedi! Şimdi 41 yaşında ve 10'uncu diplomasını alıyor Doktorlar '7 yıl yaşar' dedi! Şimdi 41 yaşında ve 10'uncu diplomasını alıyor

Tüketicilere göre değil 10 lira, 1 lira hatta 50 kuruşluk indirimler bile çok önemli.

Vatandaşlar 50 kuruşluk indirimleri bilet takip ettiklerini söylüyor.

Tüketiciler, temel gıda ürünlerindeki fiyat artışı ile mücadelenin yollarını arıyor bunun için ise yeri geldiğinde yaklaşık 4-5 market gezerek ürünleri daha ucuz alma çabası içine giriyor. Kuruşluk farklar için market market geziyor. Çünkü Türkiye’de alım gücü günden güne eriyip akıyor.