Bu açıklamanın ardından Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı.

Haberde adı geçen ve Sadat kurcusu olduğu iddia edilen emekli personel Gürcan Onat’a ilgili düzenlemeler çerçevesinde sadece 2017 ve 2018 yıllarında yapılan askeri öğrenci seçim alımlarında görev verilmiştir” denildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Uluslar arası Savunma, Danışmanlık şirketi (SADAT)’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak atandı.

Tanrıverdi, 2020 yılında verdiği danışmanlık görevinden ayrıldı.

TV o süre zarfında Sadatçıların harp okullarına Subay, Astsubay alımında mülakatlarda görev aldığı iddiasını haber yaptı.

18 yaşındaki kızını istismar eden sapık baba, kendi tuzağına düştü 18 yaşındaki kızını istismar eden sapık baba, kendi tuzağına düştü

Sadat’ın kurucularından ve aynı zamanda Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneğinin başkan yardımcısı, emekli asker Gürcan Onat 2020 yılına kadar harp okuluna asker alım mülakatlarında görev aldığını doğruladı.

MSB, Sadat kurucusu da olan Onat’ın 2 yıl süreyle görevlendirildiğini doğruladı ama ‘15 Temmuz sonrası yapılan bir düzenleme çerçevesinde’ dedi.

Görevlendirme nedenini emekli personel olmasıyla açıkladı.