2012 yılında oğlu Sinan Dündar, terörle mücadele ederken Hakkari Şemdinli’de şehit düştü. Tüm şehit ailelerine olduğu gibi Musa Dündar’a da kamuda iş hakkı tanındı. İşe giren şehit babasına yıllar sonra hem emekli olup hem çalıştığı için ‘Haksız kazanç’ denilerek 144 bin lira borç çıkarıldı.

Musa Dündar 4 yıl boyunca Orman Müdürlüğünde işçi olarak çalıştı. 2017 yılında SGK’dan bir tebligat geldi. O tebligatta şehit yakını olarak girdiği işten çıkartıldığı ve çalıştığı dönem boyunca aldığı maaşı faiziyle geri ödemesi istendi.

Dündar’ın emekli olduğu halde işe girdiğini devlet yıllar sonra fark etti. İddiasına göre bu uygulamadan haberi de yoktu şehit babasının. Yıllarca döktüğü alın terinin karşılığı olarak ödenmişti maaşı. Hiç çalışmamış gibi o ödenen maaşlar karşısına borç olarak çıkartıldı.

Kahramanmaraş’ta yatalak kalan eşine bebek gibi bakıyor Kahramanmaraş’ta yatalak kalan eşine bebek gibi bakıyor

Tokatta yaşayan 60 yaşındaki şehit babası itiraz etti ama sonuç alamadı. Sesinin duyulmasını istiyor.

Onu en çokta terör şehidi oğlunun ardından tanınan hakkın haksız kazanç sayılması üzüyor.

Dündar, “2012 senesinde oğlum şehit oldu. Emekli olduğum halde hiç kimse bana bir şey söylemdi. Haksız kazanç sağladın diyorlar. Ben haksız kazanç nasıl sağladım. 25 sene hizmet etmişim devletime, emekli olmuşum. Bana 150 bin lira borç çıkarttılar. Bizi perişan ettiler.” dedi.