ARER Robotik & Kontrol Dijital Fabrikalar  alanında yürüttüğü projelerini,   dondurma şehri Kahramanmaraş’ta  işletmelere özgü   robot kollu dondurma makineleri ile genişletti.

Bünyesinde Makina imalatı , robot kol proje departmanı ,  kontrol departmanı , artırılmış gerçeklik departmanı ,  MES yazılım departmanı , dijital fabrikalar departmanı ve Savunma sanayi departmanı bulunan ARER kontrol,  dondurma fabrikalarında ,  yerli üretim   makinelerini kuruyor.

ARER Robotik & Kontrol Genel Koordinatörü Fatih Arslan, ARER olarak  sektör işletmelerinde  soğutma tünel ve tünel otomasyonu , Robot kollu baton dolum hatları , Top Top dolum hatları , Kesme dondurma hatları , Kornet makine hatları , Stick dondurma hatları , Süt yoğunlaştırma  makineleri, Robot kollu reyon dolum hatlarını yapabilecek üretim sahasını kurduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

Kuzu etine zam yağmuru! Kuzu etine zam yağmuru!

“Üretim sahasında arge ve prototipleri hazırlanan makinelerin işletmelerde kullanımı geçtiğimiz sezonda gerçekleştirdik. Saatte 1200 kg baton dolum yapabilen robot kollu dolum makinesi,  endüstri 4.0 alt yapısında kurulan soğutma tünel otomasyon sistemleri, hareketli tünel ile entegre çalışan kesme dondurma hatları, senaryoda belirtilen  arızaları önceden bildiren mobil destekli kestirimci bakım üniteleri, süt yoğunlaştırma makinesi, scara robotlu tünel besleme otomasyonları, scara robotlu paketleme otomasyonları bu sezonki üretimde kullanıldı. 

Genel Koordinatör Fatih Arslan “Geçmişe ve geleceğe saygı ile yerli ve sürdürülebilir projeler üretmek hedefindeyiz. Endüstri 4.0 veya dijital fabrikalar kavramını ülkemizde T-Fabrika olarak ( Türkiye Fabrika ) uyarlamaları ile  gerçekleştirmek amacındayız. Yakın gelecekte bu makinelerin ihracatlarını da  yapmak istiyoruz “ dedi. 

ARER-GENEL-l

ARER AKADEMİ KURUYOR

Firmada artırımlı gerçeklik ofisi , robot kol   müşteri  test departmanı,  SAHA İstanbul savunma sanayi laboratuvarı firmanın ARGE yatırımları içerisinde kuruldu.  Yakın bir gelecekte ARER Endüstriyel Akademiyi de kuracak olan firma, bölgesinde  eğitim – danışmanlık alanında da hizmet verecek. 

Sürdürülebilir Akademi için  uluslararası akademi firması  ile endüstriyel uygulamalı eğitimlere yakında başlayacak.  Firma, gerek ARGE , gerek akademi yatırımları ile üretmekte olduğu makineleri sürekli geliştiren, dijitalleşmeye proseslerini  uygulayan bir firma olarak öne çıkıyor.

   Firma müşterilerinden,  Alpedo Dondurma Genel Müdürü  Mustafa Pekel “ ARER ile yapılan çalışmalar ile kendi fabrikamızda  yerli ve argesine katkıda bulunduğumuz  makineler ile çalışıyoruz.  Dondurma şehri olmakla birlikte , kendi makinelerimizin de ilimizde yapılmasını destekliyoruz.  Kullandığımız makinelerimize ek olarak  yeni makinelerimizin de siparişlerini verdik  “ dedi.

Editör: Okebeli83 Okebeli83