Anlaşmanın sahipleri ve yöneticilerin testini nasıl geçtiği konusunda kulüplerden hayal kırıklığı olduğu anlaşılıyor.

Çarşamba günü ortaya çıkan sürpriz haberin ardından kendilerine neden bilgi verilmediği konusunda da endişeler ortaya çıktı.

Ek olarak, Suudi Arabistanlı sahiplerin ligin kendisine nasıl yansıyacağı konusunda endişeler var.

Krallıkla bağlantılı birçok insan hakları sorunu var.

Kulüpler, daha önce devralma sürecinin gizli kalacağını söyleyen Premier Lig ile bir toplantı talep ediyor.

Premier Lig yönetim kurulu, bu kadar önemli bir konuda güncel tutulmaları gerektiği görüşünde birleşmiş olan diğer 19 kulübün hepsinden rahatsız.

Kulüpler ayrıca anlaşmanın tamamlanmadan devam etmesine izin vermek için neyin değiştiğinin kendilerine söylenmesi gerektiğini düşünüyor.

Perşembe günü devralmayı onaylayan Premier Lig, yeni sahiplerden Suudi devletinin Newcastle United'ı kontrol etmeyeceğine ve aksi kanıtlanırsa cezaların verileceğine dair yasal güvence aldığını söyledi.

Devralma, başkanı Veliaht Prens Muhammed bin Salman olan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu tarafından finanse edildi.

Alpedo Kahramanmaraş voleybol takımı doludizgin Alpedo Kahramanmaraş voleybol takımı doludizgin

Batılı istihbarat teşkilatları, gazeteci Jamal Khashoggi'nin öldürülmesi emrini verdiğini söylerken, Bin Salman'ın yalanladığı bir iddia.

Perşembe günkü devralmanın ardından, Newcastle'ın direktörü Amanda Staveley, BBC spor editörü Dan Roan'a PCP Capital'in Suudi Arabistan'ın insan hakları siciliyle ilgili endişeleri "çok ciddiye aldığını" ancak ortaklarının "o Suudi devleti değil, PIF olduğunu" yineledi.

Bunun Suudi Arabistan tarafından 'spor yıkama' vakası olup olmadığı sorulduğunda, "Hayır, hiç de değil, bu PIF'nin harika bir futbol takımına yaptığı yatırımla ilgili ve kulübü büyütmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.