Bir iş yerinde çaycılık ve temizlik yapıyor Nurhan Sefertaş ve asgari ücretle çalışıyor. Aldığı ücretle geçinemediği için ikinci bir iş yerinde çalışmak zorunda. Yani gecesi de gündüzü de çalışmakla geçiyor.

Oysa bugün cebine 2 bin 825 lira net maaş yerine 3 bin 577 lira brüt maaş girseydi biraz olsun rahat edecekti.

Ama asgari ücretlinin maaşından vergi alınmasın önerisi mecliste AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

ASGARİ ÜCRETLİ 122 GÜN VERGİYE ÇALIŞIYOR

3 bin 577 lira olan asgari ücretin 751, 60 kuruşu her ay vergi ve kesintilere gidiyor. Asgari ücretli çalışan sadece vergi ve kesintileri ödeye bilmek için yılın 122 günü çalışıyor. Bir başka hesapla kazandığı 3 liranın 1 lirasını vergi ve kesintilere ödüyor.

Pide değil ‘pembe’ kuyruğu! Geldiğini duyunca mağazaya akın ettiler… Tanesi 25 bin lira Pide değil ‘pembe’ kuyruğu! Geldiğini duyunca mağazaya akın ettiler… Tanesi 25 bin lira

Asgari ücretlinin daha cebine girmeden maaşının yüzde 34’ü vergi ve kesintilerle eriyor. Bu vergiler yıllık maaşın 9 bin TL’sine tekabül ediyor. Eğer Cumhur ittifakı mecliste teklifi kabul etseydi asgari ücretli çalışanın cebine her ay 751 lira daha fazla para girecekti.

Nurhan Sefertaş; “Evimi geçindirmek zorunda ve bakmakla mükellef olduğum insanlar var. Borç ödüyorum yani bize yazık. Gece gündüz çalışıyorum. Bu para bize kalsa ek işlere gitmem, bir kenara koyarım. Ama çalışmak ve mücadele etmek zorundayım. En az paraya çalışan insanlarız. Bu parayı kesecek bizimi buldular.” diye konuştu.