İyi Parti iki belediye başkanına da kapıyı kapattı! İyi Parti iki belediye başkanına da kapıyı kapattı!

Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakına katılmasını isteyen isimdi.

Milli görüş hareketinin önemli isimi, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı. İktidarı ve muhalefetiyle tüm liderler cenaze törenindeydi.

Oğuzhan Asiltürk, korona virüse yakalandıktan sonra kaldırıldığı hastanede zatürye’ye bağlı nefes darlığı tedavisi görüyordu. Bakan Koca kalp yetmezliği sonucu vefat ettiği açıkladı.

Korona virüs aşısı olmadığı bilgisi vardı, Asiltürk’ün. 86 yaşındaydı, 20 gün mücadele etti ama hastalığı yenemedi Asiltürk.

Hacı Bayramveli caminde tören düzenlendi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Cumhurbaşkanın katıldığı tören için cami çevresinde geniş kapsamlı güvenlik önlemi alındı. Asiltürk’ün yakınları bile cami avlusuna girmekte zorlandı.

Cenaze töreninde taziyeleri Saadet Partisi başkanı Temel Karamollaoğlu kabul etti.

Cenaze nedeniyle iktidar ve muhalefet uzun süre sonra ilk kez aynı karedeydi.

MHP lideri Devlet Bahçeli kalabalığın biraz dışında durmayı tercih etti.

Liderleri, Kılışdaroğlu, Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu’nun yanında saf tuttular ama Cumhurbaşkanı Erdoğan gelene kadar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun tam önünde durdu.

Erdoğan’la birlikte meclis başkanı, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve korumalar da gelince cenaze töreninde muhalefetin tuttuğu saf değişti.

İTTİFAK İÇİN GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhur ittifakını genişletmek için Saadet Partisinde dirsek temasında olduğu isimdi, Oğuzhan Asiltürk.

İktidarı ve muhalefetiyle adım atmakta zorlanılan kalabalığın arasında omuzlarda taşındı cenazesi. Asiltürk, Cebeci asri mezarlığında toprağa verildi.