KEY Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Ciğer, Holding bünyesinde bulunan Kahramanmaraş Kağıt AŞ KMK Paper olarak “İSO 500 2021” listesinde 217. sırada yer almanın gururunu yaşadıklarını,  her yıl daha da büyüyerek ülke ve bölge ekonomisine katkı sunmaya devam ederken, önceliklerinin hep çevre olacağına vurgu yaptı.

KEY Holding olarak elektrik enerjisi ve buhar ihtiyacını karşılamak üzere 2003 yılında Kahramanmaraş fabrikamızda kömür yakıtlı kojenerasyon tesisini devreye aldıklarını, 2012 yılında ise  Kütahya fabrikasında da doğalgaz ile çalışan ikinci kojenerasyon tesisinin devreye girdiğini anımsatan Mahmut Ciğer, şunları kaydetti:

 “Kütahya lokasyonu çatı üzeri 9.2 MW GES yatırımı Eylül ayı sonunda üretime başlıyor. Ges yatırımı ile temiz enerji üretimi ve karbon salınımı azaltma hedeflerimiz doğrultusunda yıllık 8205 co2 azalımı ve 730.500 ağaç kazanımı ile çevreci yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

TEK KULLANIMLIK ÜRÜN TESİSİ YIL SONUNDA DEVREDE

Mahmut Ciğer ayrıca,  kâğıt grubumuzun ihracat yükünü taşıyan kâğıt torba tesislerinde de  yatırımların sürdüğünü belirterek, “Tek kullanımlık tüketim ürünü grubunda da kâğıttan çatal- kaşık-bıçak üretimi ve baskılı kâğıt çanta ürünleri konusunda yatırımlar 2022 yılı sonuna kadar devreye alma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Türkiye'nin en ucuz otomobili oldu 2. el fiyatına satılıyor! Türkiye'nin en ucuz otomobili oldu 2. el fiyatına satılıyor!

TEKSTİL GRUBU YATIRIMLARI

KEY Holding’in yeni sektör yatırımlarından Tekstil grubunda da yatırımlar yaptıklarını belirten Mahmut Ciğer, şöyle devam etti:

“20064 iplik ring yatırımında  montaj süreci devam etmekte olup, Ekim  ayı için devreye alma başlayacaktır. Ayrıca temiz enerji ve sürdürebilirlik konusunda Tekstil grubunda çatı üzeri 6.2 MW GES yatırımı da devam ediyor. Kasım ayı içinde elektrik üretimine başlamayı hedefliyoruz.

Bu yatırımla yılda 5408 ton co2 azalımı ve  490708 adet ağaç kazanımı ile çevreci ve sürdürebilirlik yatırımlarına devam ediyoruz.

KEY Holding Kâğıt grubu yatırımlarına Kahramanmaraş operasyonlarında devam etmekte olup; Voith-Toscotex firması yapılan anlaşmalar doğrultusunda 40.000 ton yıl kapasite artışı ile yeni ürün çeşitliliği, maliyet azaltıcı buhar kondens tasarrufu konusunda Kadant Johnson firması ve otomasyon ve Endüstri 4.0 konusunda Siemens firmaları ile anlaşmalar yaparak 2023 yılı birinci çeyreği sonunda montaj ve devre alma sürecini planlıyoruz.”

ÇEVRE DOSTU ÜRETİMİN ÖNEMİ

Mahmut Ciğer, çevre dostu üretimin önemine de dikkati çekerek, çevresel olumsuzlukları en aza indirmenin tüm işletmelerin toplumsal sorumluluklarının en önemlisi olduğunu belirtti.

İşletmelerin bu sorumluluklarını yerine getirebilmek için üretim yönetimine ilişkin kararlarda çevre konularına duyarlı yaklaşımlar göstermesi ve üretim fonksiyonu ile çevre konularını birlikte değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Çevreye olan duyarlılık tüm dünyada önem kazanmaktadır. Çevre dostu üretimlerin rekabet şansı artmakta ve tercihte önemli bir kriteri oluşturmaktadır.  Çünkü, tüketiciler de artık çevre dostu yöntemlerle üretilmiş ürünlere öncelik vermektedir. Özetle söylemek gerekirse çevreci yöntemlerle üretim hem firmaların itibarını artırmakta hem de marka değerine katkı sunmaktadır. Çevre gelecek kuşakların bize emanetidir ve bu emaneti hepimiz korumak zorundayız.”

Mahmut Ciğer, kuruldukları günden bugüne hedeflerinin çevreci, doğaya saygılı, kaliteden ödün vermeyen bir üretim modeli olduğuna dikkati çekerek, tüm yatırımlarına bu hedef doğrultusunda devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AR-GE ÇALIŞMALARI

 Geri dönüşüme yönelik yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarına dikkati çeken Mahmut Ciğer, bu kapsamda, Kahramanmaraş fabrikasında  6 farklı departmanla entegre şekilde çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, ” Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2017 yılında yeterlilik belgesi alarak resmileşen bir AR-GE merkezimiz bulunmaktadır. Proses geliştirme, proje geliştirme, atık ve atık su değerlendirme-geliştirme, enerji-otomasyon geliştirme, ürün geliştirme ve fikri-sınai haklar konularında projeler yürütülmektedir. Firmamız üniversite ve diğer Ar-Ge merkezleriyle olan iş birlikleri sağlayarak hem sektör hem de akademik anlamda kâğıt sektörünün gerekliliklerini sıkı bir şekilde takip etmektedir” dedi.