Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde ise 2017 yılından beri hiç müdürlük sınavı açılmadığı, müdürlük kadrolarına şube müdürlüğünden daha üst /eşit görev olarak kabul edilen fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği görevlerinde bulunanların atandığı görüldü.

İnternette ''Satılık Bebek'' Şoku! Yer Türkiye İnternette ''Satılık Bebek'' Şoku! Yer Türkiye

Sayıştay’ın üniversitelere ilişkin 2021 yılı denetim raporlarına göre birçok üniversitede, hülle atamaların yapıldığı görüldü. 21 üniversitede fakülte sekreterliği, yüksekokul sekreterliği, enstitü sekreterliği gibi kadrolarındaki kişiler, istisnai olması gereken sınavsız atama yoluyla birkaç gün veya ay gibi kısa sürede şube müdürü oldu. Bazı üniversiteler ise kurulduğundan beri şube müdürü ataması için görevde yükselme sınavı düzenlemedi!

3 GÜNDE MÜDÜRLÜK

Onsekiz Mart Üniversitesinde, 10 atamadan 7’sinde sınavsız yöntemin kullanıldığı ve müdürlük görevinden daha alt görev grubu içerisinde üç yıl süreyle çalışma şartını taşımadıkları tespit edildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 12 kişi 3 gün ila 5 aylık sürelerde ilgili sekreterlik görevinde bulunduktan sonra şube müdürü oldu.

BAZI ÜNİVERSİTELERDE MÜDÜRLÜK SINAVI HİÇ YAPILMAMIŞ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 2017 yılından, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde 2010 yılından, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesin’nde ise kurulduğu 2006 yılından beri hiç müdürlük sınavı açılmadığı, müdürlük kadrolarına şube müdürlüğünden daha üst /eşit görev olarak kabul edilen fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği görevlerinde bulunanların atandığı görüldü.

Editör: Okebeli83 Okebeli83