Koulibaly ve takım arkadaşı Victor Osimhen, Pazar günkü 2-1 deplasman galibiyeti sırasında Fiorentina taraftarlarından gördükleri ırkçı tacizi sosyal medyada detaylandırdı.

Nijeryalı forvet Osimhen, taraftarlarına "ten renginden dolayı bir kişiden nefret etmenin ne kadar iğrenç olduğunu anlamaları" çağrısında bulundu.

Kahramanmaraşspor’da kötü gidiş bitmek bilmiyor! Kahramanmaraşspor’da kötü gidiş bitmek bilmiyor!

Fiorentina da olayı kınayan bir açıklama yaptı.

İtalyan Gazzetta dello Sport gazetesi, Fulham'dan Napoli'ye kiralanan Andre-Frank Zambo Anguissa'nın da ev sahibi taraftarlar tarafından hedef alındığını bildirdi.

Serie A kulübünden yapılan açıklamada, "Fiorentina, dün Napoli maçında meydana gelen ırkçılık olaylarını en sert ve en sert şekilde kınadığını ifade ediyor" denildi.

"Genel Müdür Joe Barone, maçtan sonra şahsen özür diledi."

Fiorentina, "suçluların" belirlenmesine yardımcı olmak için oyundan alınan güvenlik kamerası görüntülerinin yetkililere sağlanacağını söyledi.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) olayla ilgili soruşturma başlattı.

Lazio taraftarları tarafından , AC Milan'ın kiralık Chelsea orta saha oyuncusu Tiemoue Bakayoko'yu hedef alan ırkçı tezahüratlarla ilgili soruşturma açıldı .

Napoli, Hirving Lozano ve Amir Rrahmani'nin golleri sayesinde Serie A sezonuna galibiyetli başlangıcını sürdürmek için geriden geldi.