İstanbul Yenikapı Dr. Kadir Topbaş sergi ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 2. Craft İstanbul el sanatları fuarına Kahramanmaraş'ın ödüllü markası Menekşe Paça Ulaş Usta dünyada ilk ve tek olan kelle sanatı eserleri ile Doğaka standında fuarın en fazla ilgi çeken katılımcısı oldu.

Favori Lezzetlerin düzenlemiş olduğu gecede Türkiye'nin en favori Çorbacısı ödülünü alan, kelle paça çorbası yaptığı kelleleri çöpe atmak yerine sanat şaheserine dönüştüren Remzi Ulaş Usta, Kahramanmaraş'ta kendine Sanat Müzesi kurulmasını istiyor.

Sanat atölyesinde yapılan kelleler, aşık kemiğinden yapılan kolyeler, tuz külekleri ve semer şaheserine dönüşmüş olarak sergilendi.

Merkez Onikişubat ilçesinde bağlı Mağaralı Mahallesi'nde işyeri bulunan Remzi Ulaş, mesleğini çeyrek asırdır sürdürüyor.

24 yaşındaki kız, 85 yaşındaki adamla evlendi!  24 yaşındaki kız, 85 yaşındaki adamla evlendi! 

Zengin vitamin ve mineral içerdiği dolayısıyla uzmanlar tarafından doğal antibiyotik olarak tanımlanan kelle paça çorbası ile vatandaşların damaklarına hitap eden Ulaş, 1994 yılından beri hobi olarak da bu kelle ve kemikleri çeşitli objelere dönüştürüyor.

Boş vakitlerini atölyesinde İbrahim Tatlıses'in şarkısını dinleyerek geçiren Ulaş, burada her birinin farklı şekilde işlediği 200 kelleyi sergiliyor.