Körfez devleti, bu sezonun programındaki boş yeri 19-21 Kasım'da MotoGP'ye ev sahipliği yaptığı bilinen Losail pistinde bir yarışla dolduracak.

Katar, Fifa Dünya Kupası'na odaklanmak için 2022'de F1 yarışına ev sahipliği yapmayacak.

Yarışın 2023'teki yeri doğrulanmadı, ancak plan başkent Doha'da bir sokak yarışı düzenlemek.

Katar, F1 takvimine katılan dördüncü Ortadoğu ülkesi. Bahreyn ve Abu Dabi'deki uzun süredir devam eden yarışlara ve bu yıl 2021 sezonunun sondan bir önceki yarışı olarak 3-5 Aralık'ta çıkış yapan Suudi Arabistan'a katılıyor.

Ve bu yılki dünya şampiyonasını bölgede üç yarışla sona erdirecek, ardından Katar, ardından Suudi Arabistan ve ardından 10-12 Aralık'ta Abu Dabi'de sezon finali yapılacak.

Bu yılki Katar Grand Prix'si yerel saatle 18:00'de başlayan ışıklandırılmış bir gece yarışı olacak.

Duyuru, Mercedes'ten Lewis Hamilton ile Red Bull'dan Max Verstappen arasındaki yakın şampiyonluk savaşında kalan yedi yarış olduğunu doğruluyor.

Alpedo Kahramanmaraş voleybol takımı doludizgin Alpedo Kahramanmaraş voleybol takımı doludizgin

Türkiye, 10 Ekim'de ilk tura başlıyor, ardından 24 Ekim'de Austin, Teksas'taki ABD Grand Prix'si geliyor.

Meksika, Brezilya ve Katar 7 Kasım'dan itibaren ardı ardına hafta sonları olacak, ardından Aralık ayının ilk iki hafta sonu Suudi Arabistan ve Abu Dabi gelecek.

Uluslararası Af Örgütü, Katar'ın insan hakları sicilinin "son derece rahatsız edici" olduğunu söyledi ve bir açıklamada F1'i "bu yarışla ilgili tüm sözleşmelerin tüm tedarik zincirlerinde sıkı çalışma standartları içermesi konusunda ısrar etmeye" çağırdı.

"Sürücüler ve ekipleri, yarış öncesinde Katar'daki insan hakları hakkında konuşmaya hazır olmalı, spor yıkama ve imaj yönetiminin büyüsünü kırmak için ellerinden geleni yapmalı" dedi.

Uluslararası Af Örgütü'ne yanıt olarak F1 şunları söyledi: "Formula 1, yarıştığı her yerde ekonomik, sosyal ve kültürel faydalar da dahil olmak üzere pozitif bir güç olmak için on yıllardır çok çalıştı.

"Formula 1 gibi sporlar, ülkeleri ve toplulukları inanılmaz rekabet ve başarının tutku ve heyecanını paylaşmak üzere bir araya getirmek için sınırları ve kültürleri aşmak için benzersiz bir konuma sahiptir."

Haklarla ilgili sorumluluklarımızı çok ciddiye alıyoruz ve karşı taraflar ve tedarik zincirimizdekiler için sözleşmelerde yer alan yüksek etik standartlar belirliyor ve bunların bağlılığına özen gösteriyoruz."