1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde AFAD Başkanlığı Koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” düzenlendi.

Kahramanmaraş’ta da Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla Maarif Anadolu Lisesi’nde düzenlen tatbikat, 11.30’da Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı alarmının verilmesi ile başladı.

Bebeğini yanlışlıkla fırına koyan anne katil oldu! Bebeğini yanlışlıkla fırına koyan anne katil oldu!

274816919_261307112844155_2807310772897693206_n

Onikişubat İlçesinde bulunan Maarif Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin derste olduğu esnada sarsıntı hissedilince tüm sınıflar çök, kapan, tutun hareketiyle kendini korumaya aldı. Öğretmen ve öğrenciler, sarsıntı geçtikten sonra başlarını koruyarak tahliye planına uygun şekilde binayı terk ettiler.

Toplanma bölgelerinde sınıf öğretmenlerince yoklamalar alınmasının ardından 5 öğrencinin eksik olduğu tespit edildi. 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak yardım istendi. Olay yerine AFAD, AKUB, JAK, UMKE, İTFAİYE ve EMNİYET ekipleri ulaşarak çevre emniyeti alındı. Okul içerisinde arama yapan ekipler, tespit ettikleri öğrencilere yönelik kurtarma çalışması başlattılar.

Gerçeğini aratmayan tatbikat, arama kurtarma görevlilerince öğrencilerin kurtarılmasının ardından binanın kontrol edilmesiyle sona erdi.

Tatbikat sonrasında değerlendirmede bulunan Vali Coşkun, “1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”, ilimizde yaklaşık 1080 okul ve 300 bin öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Bilindiği üzere ilimiz deprem kuşağında ve risk bakımından yüksek iller arasında bulunuyor. Bu tatbikatlar sayesinde çocuklarımız ve gençlerimize yönelik bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Depreme hazır bir toplum için bu tarz tatbikatlara önem veriyoruz. Tatbikatta görev alan herkese teşekkür ediyorum. Allah bizleri depremden ve her türlü afetten korusun inşallah.” diye konuştu.

Tatbikat sonunda AFAD Gönüllüleri tarafından çadır kurularak öğrencilere broşür dağıtımı yapıldı. Vali Coşkun, arama kurtarma envanterinin yer aldığı stantları gezerek AFAD Gönüllüleri ve yetkililerden bilgiler aldı.