TikTok'ta rezillikler bitmiyor! "50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında" TikTok'ta rezillikler bitmiyor! "50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında"

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Uyanış: Hilye-i Şerif” koleksiyonu, Hz. Muhammed’in doğduğu gün olan Mevlid Kandili'nde Abdülhamit Han Camii'nde sergilendi.

Sergide, 8 adet el yazması Hilye-i Şerif ve Hz. Muhammed’in insanlığa ışık tutan vasıflarının anlatıldığı bir ürün kataloğu bulunuyor.

Cuma namazı sonrası kesilen kurdele ile ziyaretçilere açılan sergi yoğun ilgi gördü.

AW730565_02

Vali Ömer Faruk Coşkun, açılışta yaptığı konuşmada, “Emeği geçen bütün hocalarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk ise “Hilye-i Şerif , Peygamber Efendimizin fiziksel özelliklerini anlatan sanat eseri olan yazı levhalarıdır ve yazılar tezhip sanatıyla süslenip taçlandırılır. Hilye-i Şerif’ler bulundukları ortamlarda insanları musibetlerden ve belalardan korunmasına, afiyet ve huzur içinde yaşamasına yardımcı olurlar. Bulundukları mekanları bereketlendirirler” diye konuştu.
Tezhip sanatçısı Emine Tekiş ise, “3 arkadaşımızın 4 yıldır yapmış olduğu levhalar sonucu bu sergiyi oluşturmaktayız. Hilye-i Şerif peygamber efendimizin güzel ahlakını anlatan levhalardır. En kısa süren bir çalışmamız 5 ayda tamamlandı. Tamamen altın kullandığımız hat ve tezhip sanatı ile yapılmış eserlerdir” dedi.

AW730565_04

Sergiyi gezen Ali Çayır ise “Cuma namazını müteakip sergiyi gezme imkanım oldu emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Hilye-i Şerif sergisi 10-14 Ekim tarihlerinde Olgunlaşma Enstitüsü Sergi Salonu’nda sergilenmeye devam edecek.

Editör: Okebeli83 Okebeli83