Eşinin işi gereği Kahramanmaraş’tan kilometrelerce uzakta yaşayan iki çocuk annesi Limen Büşra Akdağ, memleket hasretini yaptığı yemeklerle dindirmeye çalışıyor. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan Akdağ, bulunduğu şehirde adeta Kahramanmaraş için kültür elçiliği yapıyor.

Boş durmak yerine Kahramanmaraş’ın yöresel yemeklerini yaparak Çerkezköy halkının beğenisine sunan hamarat kadın, çiğ köfte, mumbar dolması, kuru dolma ve yaprak sarma gibi ürünlerle hem Kahramanmaraş’ı tanıtıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

yhttt

“YEMEKLERİMİ TADAN İNSANLAR, SATIŞ YAPARSAM ALACAKLARINI SÖYLEDİLER”

Yemek serüvenine nasıl başladığını anlatan Akdağ, “Yemeklerimi yapıyordum ikram ettiğim insanlar, satarsam alacaklarını söylediler. İnsanlar talep etmeye başladılar. İnternetten satışa başladım ve sonrasında siparişler almaya başladım.” dedi.

“ÇİĞ KÖFTE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”

Akdağ, çiğ köftede iddialı olduğunu ve çiğ köftesinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Çiğ köfteyi kendi özel sosumla birlikte servis ediyorum. Sosun içinde çeşitli baharatlar ve zeytinyağı var. Çiğ köftemi farklı olarak kendi yaptığım turşuyla ikram ediyorum.Mesela bu çiğ köfte tepsimi tamamen doldurmak, çiğ köfteyi yoğurmak iki saatimi alıyor” diye konuştu.

AKDAĞ’IN MENÜSÜ'NDE NELER VAR?

Akdağ’ın menüsünde Afşin çemeni, Ege yöresine ait sinkonto mezesi, içli köfte, çiğ köfte, mumbar dolması, kerevizli yoğurtlu meze, kırmızı biber meze, humus, kuru dolma, yaprak sarma, börek, poğaça, cheesecake, kabak tatlısı, ceviz kurabiye gibi lezzetler yer alıyor.

 “HER ŞEY MARAŞ’TAN GELİYOR”

Menüsünde yer alan Afşin çemeni, çiğ köfte, içli köfte, mumbar dolma, kuru dolma ve böreği diğer yerlerde yapılanlardan farklı olarak, memleketi olan Kahramanmaraş’a ait baharatlarla yaptığını kaydeden Akdağ, “Malzemelerimizin hepsi Maraş’tan geliyor. Yazın gidiyoruz salçamızı baharatlarımızı yapıyoruz buraya getiriyoruz” dedi.

Küçük yaşlardan itibaren yemek yapmaya başladığını ve tariflerin kendisine ait olduğunu söyleyen Akdağ, yemeklerinde tereyağı ve zeytinyağı kullandığına değinerek, tereyağının ‘olmazsa olmazı’ olduğunun altını çizdi.

“ALTIN GÜNLERİNE, EVLERE, İŞYERLERİNE İSTİYORLAR”

Daha çok çiğ köfte, börek, mumbar dolmasının tercih edildiğini ve bunları 10 kişilik bir aile için yaklaşık 160 TL’ye mal ettiklerini söyleyen Akdağ  “İnsanlar altın günlerinde, akşam yemeklerinde de tercih ediyor yemeklerimi. İşyerlerine sipariş ediyorlar. Sosyal medyada 3 bine yakın takipçimiz var. Menüde ne varsa onu istiyorlar” ifadelerini kullandı.

24 yaşındaki kız, 85 yaşındaki adamla evlendi!  24 yaşındaki kız, 85 yaşındaki adamla evlendi! 

“KÜÇÜK AMA EMİN ADIMLARLA İLERLEMEK İSTİYORUM”

Evlere paket servis uygulamalarında da yemeklerinin yer alması planının olduğunu ifade eden Akdağ, “Küçük ama emin adımlarla ilerlemek istiyorum.  Öncelikle takipçilerime hizmet vermeyi istiyorum” dedi.

Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi Kardelen Sitesindeki evinden satış yapan Limen Büşra Akdağ, Sipariş vermek isteyenlerin ‘cerkezkoy_gurme’ İnstagram hesabında kendisine ulaşabileceğini kaydetti.

Sipariş için: cerkezkoy_gurme instagram hesabı