Japon yasalarına göre, kadın imparatorluk ailesi üyeleri, erkek üyeler olmasa da, bir "sıradan" ile evlendikten sonra statülerini kaybederler.

Ayrıca, bir kraliyet düğününün olağan ayinlerini atladı ve aileden ayrılırken kraliyet kadınlarına sunulan bir ödemeyi geri çevirdi.

Kraliyet ailesinin her ikisini de reddeden ilk kadın üyesidir.

Çiftin, evlendikten sonra Komuro'nun avukat olarak çalıştığı ABD'ye taşınması bekleniyor. Bu hareket, İngiliz kraliyet aileleri Meghan Markle ve Prens Harry ile kaçınılmaz karşılaştırmalar yaptı ve yeni evlilere "Japonya'nın Harry ve Meghan'ı" takma adını kazandı.

Bayan Markle gibi, Bay Komuro da Bayan Mako ile ilişkisinin açıklanmasından bu yana yoğun bir inceleme altına alındı. En son Japonya'ya döndüğünde at kuyruğu yaptığı için eleştirildi.

Bazı magazin gazeteleri ve sosyal medya kullanıcıları, Japonya'da alışılmamış olarak görülen saç stilinin bir prensesle evlenmeye hazır birine yakışmadığını düşündü.

Salı günü çiftin evliliğine karşı da bir protesto vardı.

Salı günü düzenlediği basın toplantısında Bayan Mako, evliliğinin insanlara getirdiği herhangi bir sorun için özür dilediğini söyledi.

Bir NHK raporuna göre, "Verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok üzgünüm ve beni desteklemeye devam edenlere minnettarım" dedi. "Benim için Kei yeri doldurulamaz - evlilik bizim için gerekli bir seçimdi."

Bay Komuro, Bayan Mako'yu sevdiğini ve hayatını onunla geçirmek istediğini de sözlerine ekledi.

AFP'nin haberine göre Komuro, "Mako'yu seviyorum. Sadece bir hayatımız var ve onu sevdiğimiz kişiyle geçirmemizi istiyorum" dedi. "Yanlış suçlamalar nedeniyle Mako'nun zihinsel ve fiziksel olarak kötü durumda olmasına çok üzülüyorum."

Prenses Mako, birkaç kez ailesi, Veliaht Prens Fumihito ve Veliaht Prenses Kiko'nun önünde eğilerek, evliliğini kaydettirmek için Salı günü yerel saatle 10:00 civarında Tokyo'daki konutundan ayrıldı. Kyodo haber kaynağının bildirdiğine göre, ayrılmadan önce küçük kız kardeşine de sarıldı.

Imperial Household Agency'nin (IHA) daha önce yaptığı açıklamada, çiftin yıllar boyunca medyada aşırı şekilde yer aldığını ve bunun prensesin travma sonrası stres bozukluğu yaşamasına neden olduğunu söylemişti.

Onun ilişkisi ülkede tartışmalarla karşılandı.

Salı günü, insanlar bir Japon parkında evliliği protesto ederken görüntülendi.

Bay Komuro'nun ailesi, özellikle de annesi etrafında mali sorunları gündeme getiren birçok slogan ortaya çıktı.

Çobanlar ile çiftçiler arasında çatışma! 42 kişi hayatını kaybetti Çobanlar ile çiftçiler arasında çatışma! 42 kişi hayatını kaybetti

Eski prenses, 2017'de Bay Komuro ile nişanlandı ve ikisi, ertesi yıl evlenmeye ayarlandı. Ancak Komuro'nun annesinin mali sorunları olduğu ve eski nişanlısından borç aldığı ve geri ödemediği iddiasıyla evlilik ertelendi.

Saray, gecikmenin bununla bağlantılı olduğunu yalanladı, ancak Veliaht Prens Fumihito, çift evlenmeden önce para meselelerinin ele alınmasının önemli olduğunu söyledi.

BBC'nin Tokyo muhabiri Rupert Wingfield-Hayes'e göre, Komuro'ya karşı düşmanlığın gerçek nedeni, imparatorun yeğeni için değerli bir ortak olmadığına inanan bazı muhafazakar Japonlar arasında görünüyor.

New York'un önde gelen bir hukuk firmasından iş teklifi alan Bay Komuro, mütevazi bir kökenden geliyor ve yerel gazeteler, annesine yönelik iddialar da dahil olmak üzere, ailesini karalamak için yıllarını harcadı.