Pırasa, Karnabahar, lahana, tezgahtaki mevsim sebzeleri ateş pahası oldu.

Benzine kallavi zam geliyor! Benzine kallavi zam geliyor!

Ancak İstanbul Ticaret Odası (İTO)’ya göre ise İstanbul’da gıda enflasyonu yokmuş. İTO’ya göre enflasyon Eylül ayında yüzde 1’in bile altında, 0,74 arttı, gıda fiyatları.

İstanbulluların hissettiği enflasyon açıklananın da çok üstünde. Pazarda fiyatlara bakıldığında mevsim sebzelerinden Pırasanın kilosu 10, Brokoli’nin 20, Lahana’nın kilosu 15 ve Karnabaharın tanesi 30 liradan satılıyor. Fiyatı gören vatandaşlar ise tezgahın yanına bile yaklaşamıyor.

Saltaların olmazsa olmazı kıvırcık bile 9 liradan satılıyor. Pazarcı esnafına göre ise en fazla olması gereken fiyat 5 lira ama esnafta fiyatlara şaşırıyor. Etiketler her gün değişiyor.

Gıda ürünleri satan esnafın bağlı olduğu İTO’ya göre ise gıda enflasyonu yerinde sayıyor.

5 LİRANIN ALTINDA ÜRÜN YOK

Dar gelirlinin yolunu tuttuğu Zeytinburnu’ndaki semt pazarında 5 liranın altında ürün bulmak neredeyse imkansız.

Emekli ve asgari ücretli her istediğini değil bütçesinin yettiğini arıyor.

Pazarcı'da, tüketici de yüksek fiyatların farkında. TÜİK ve İTO’nun açıkladığı yıllık enflasyonsa hemen hemen aynı, pazarda, markette hissedilenin uzağında yer alıyor.

Vatandaşlar, gıda da enflasyonun yüzde 100 olduğunu söylüyor. 'Her şey ortada' diyen vatandaşlar, "6 kişilik aileyiz, her şeyden 1’er kilo alıyorum yetmiyor. Sebzeler ateş pahası olmuş. Hiçbir şeye güç yetmiyor. Artık gelir gideri karşılamıyor."