Seksi model yarı çıplak poz verdi!  Seksi model yarı çıplak poz verdi! 

Faruk Peker, Yeşilçam'da uslanmaz çapkın karakterleriyle 80'li yıllara damga vuran isimlerden. Özellikle İffet filminde Müjde Ar ile çektiği tecavüz sahnesi yıllar geçse de unutulmadı. Müjde Ar, sahneyi "Türkiye benim cam sahnemle büyüdü" sözleriyle tanımlamıştı. Çektiği bir sahneyle tüm Türkiye'de tanınmayı başaran Faruk Peker'e bu popülerlik yetmedi, yıllar içinde ekranlardan uzaklaştı gitti.

Yıllar sonra HaberTürk'ten Aytekin Teker, Ankara'da Gölbaşı'nda yaşayan Faruk Peker'in kapısını çaldı. Peker, İffet filmindeki meşhur sahneyle ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Fikrin Kartal Tibet'in aklına geldiğini belirten Peker, "Sabah 08:00 Belgrad Ormanı'ndayız. Rahmetli Kartal Ağabey dedi ki; "Faruk öyle bir şey yapacaz ki, 50 sene konuşulacak". Taşı 50 seneye attı. Ben de yeni yetmeyim, 25 yaşındayım. "Nasıl olacak ağabey?" dedim. Ahmet Sezerel de asistanı. Daha Müjde sete gelmemişti. Hemen provayı yaptık." dedi. Sahnenin 10-15 sene konuşulacağını düşündüğünü söyleyen Peker, "Zaman geçtikçe, bu sahnenin vuruculuğu yerleştikçe Kartal Ağabey'e olan saygım daha da arttı. 40 yıldır konuşuluyor, 10 senesi daha var." ifadelerini kullandı.

Peker "Zamanının genç bıçkınıydı. Hemen sonraki sahneyi açıp izleyin. 'İffet' ne diyor sazlıkların arasında; 'Ben bambaşka bir şekilde hayal ediyordum.' O sahne tecavüz değil, 'Cemil'in seksüel bir fantezisiydi" diyerek sözlerine ekledi.

Bu sözlerin ardından Müjde Ar, o sahneden haberinin olduğunu söyledi. Faruk Peker, Müjde Ar'ın bu sözlerinin sonrasında suskunluğunu bir kez daha Habertürk'e bozdu. Ünlü aktör, "O sahne Belgrad Ormanı'nda bir ağacın dibinde, ben, Ahmet Sezerel ve Kartal Tibet otururken ortaya çıktı. Yaratıcısı da Kartal Tibet'tir. O sahne bomboş bir kağıttı. Müjde neden böyle açıklama yaptı anlamadım. Peki Müjde saat 09.00'da sete geldiğinde ve bu sahneyi duyduğunda neden şaşkınlık gösterip, yayınlayamayacağın bir cümle de kurup esprili bir şekilde tepkisini dile getirdi. Kimse o sahneyi öyle bilmiyordu." "Yemin ederim. Bunu sadece Kartal Tibet biliyordu. O sahne 76 numaralı sahne ise, o sahnenin böyle canlandırılacağını ben dahil kimse bilmiyordu. Ahmet Sezerel de şahittir buna. Senaryoyu tabii ki hepimiz okuduk. Müjde de işine sadık bir meslektaşımızdır. Müjde'nin sanatına benim bir lafım yok. Yavuz Turgul'un tarzının dışında bir sahne bu. Turgul'un 'İffet' filminden önceki ve sonraki eserlerine bakıldığında o sahnenin zaten kendisinin tarzında olmadığı anlaşılır. Bu Ertem Eğilmez ekolünden gelen Kartal Tibet'in yaratıcılığının sonucudur." ifadelerini kullandı.