Zuckerberg'in Facebook'taki oy hisselerinin "%55'inden fazlasını" elinde tutmasında "teknoloji endüstrisinde çok benzersiz bir role sahip" olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

WhatsApp’ta ücretli abonelik dönemi başlıyor WhatsApp’ta ücretli abonelik dönemi başlıyor

Milletvekillerine , "Tek taraflı olarak kontrol edilen benzer şekilde güçlü hiçbir şirket yok. Ve sonunda, para Mark'ta duruyor. Şu anda onu kendisinden başka sorumlu tutan kimse yok" dedi.

Zuckerberg'in "çok metrik odaklı" bir organizasyon kurduğunu da sözlerine ekledi.

"Düz olması amaçlanıyor. Tek taraflı bir sorumluluk yok. Kararı metrikler veriyor... Ve sonunda, eğer Facebook'un CEO'su ve başkanıysa, bu kararlardan o sorumludur."

Haugen, "Bununla beraber iş biter," diye ekledi.

KONGREYE ÇAĞRI

Facebook muhbiri Frances Haugen, ifadesinin açılış konuşmasını Kongre'ye Facebook için "kuralları değiştiren" düzenlemeleri uygulamaya çağırarak tamamladı.

“Bu sorunlar çözülebilir. Daha güvenli, özgürce konuşmaya saygılı, daha eğlenceli bir sosyal medya mümkün" dedi. "Facebook değişebilir, ancak bunu kendi başına yapmayacağı açık. Korkum şu ki, eylem olmadan şu anda gördüğümüz bölücü ve aşırılıkçı davranışlar sadece bir başlangıç."

Haugen şunları ekledi: "Kongre, Facebook'un oynadığı kuralları değiştirebilir ve neden olduğu birçok zararı durdurabilir."