Elon Musk’ın uydu filosu Kahramanmaraş’tan Geçti! Elon Musk’ın uydu filosu Kahramanmaraş’tan Geçti!

Facebook'un Instagram ve WhatsApp da dahil olmak üzere hizmet ağı, şirket, kullanıcıların "uygulamalarımıza erişmekte sorun yaşadıklarını" kabul ettiği için Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD dahil olmak üzere birçok ülkede bir kesintiye uğradı.

Downdetector.com sitesi Facebook kullanıcıları için 120.000'den fazla kesinti rapor ederken , Facebook, Instagram ve WhatsApp Türkiye’de de saat 18:00 civarında çok sayıda insan için erişilemez hale geldi .

Facebook sözcüsü Andy Stone Twitter'da şunları söyledi:

"Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Instagram sitesi bir 5xx sunucu hata mesajı gösteriyordu , Facebook sitesi ise kullanıcılara " Üzgünüm, bir şeyler ters gitti " diyordu .

Facebook, Wall Street Journal'a, ürünlerinin ve kararlarının olumsuz etkilerine ilişkin şirket içi araştırmalar konusundaki farkındalığını ortaya koyan bir dizi hikayeyi ifşa eden bir muhbirin Pazar günü 60 Dakika'da halka açılmasından sonra büyük bir PR krizini atlatıyor .