WhatsApp'tan yeni özellik! WhatsApp'tan yeni özellik!

Sosyal medya devi, geçen yılki 7,8 milyar dolardan Eylül ayına kadar olan üç ayda 9 milyar dolar kar elde etti.

Ancak, Apple'ın iOS 14 işletim sistemine yönelik yeni bir gizlilik güncellemesinden etkilendi ve bu da markaların reklamları belirli kullanıcılara hedeflemesini zorlaştırdı.

Eski bir çalışan tarafından yapılan etik olmayan davranış iddialarının ortasında geliyor.

Frances Haugen, Facebook'un kârı kullanıcı güvenliğinden önce koyduğunu iddia ederek, kamuya dahili belgelerden oluşan bir önbellek yayınladı.

Birden fazla medya raporu, belgelerin Facebook'un ABD dışında nefret söylemini ve seks ticaretini teşvik eden içeriği denetlemek için mücadele ettiğini gösterdiğini söylüyor.

Pazartesi günü, Facebook CEO'su Mark Zuckerburg yatırımcılara bir konferans görüşmesinde şunları söyledi: "Gördüğümüz şey, şirketimizin yanlış bir resmini çizmek için sızdırılmış belgeleri seçici bir şekilde kullanmak için koordineli bir çaba."

'KARŞIDAN ESEN RÜZGARLAR'

30 Eylül'e kadar olan 12 ayda, sosyal medya devi aylık kullanıcı tabanının %6 artarak 2.91 milyara ulaştığını söyledi.

Ancak, güçlü kârına rağmen, Apple'ın gizlilik kurallarının neden olduğu "karşı rüzgarlar" nedeniyle geliri analist beklentilerinin biraz altında kaldı.

Facebook, gizlilik güncellemesinin yılın son çeyreğinde dijital işlerini de etkileyeceğini, ancak zamanla değişikliklere uyum sağlamasının beklendiğini söyledi.

Firma, artırılmış ve sanal gerçeklik donanımı, yazılımı ve içeriği oluşturmakla görevli olan Facebook Reality Labs olarak bilinen metaverse bölümü için bu yıl yaklaşık 10 milyar dolar harcayacağını söyledi.

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı, rekabete aykırı uygulamalar iddiasıyla bir antitröst davası açan Federal Ticaret Komisyonu da dahil olmak üzere küresel yasa koyucular ve düzenleyiciler tarafından inceleniyor.

İlk olarak Wall Street Journal tarafından bildirilen muhbir belgeleri bu baskıyı daha da artırdı.

Instagram'ın gençlerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri hakkında dahili araştırmaları içerirler; Facebook'un platformlarının bölünmeye yol açıp açmadığı; ve sosyal medya devinin 6 Ocak Capitol isyanını ele alış biçimi.

Pazartesi günü yapılan bir duruşmada Bayan Haugen, İngiltere milletvekillerine Facebook'un "tartışmasız bir şekilde nefreti daha da kötüleştirdiğini" söyledi.

Facebook güvenlik ekiplerinin yetersiz kaynaklara sahip olduğunu ve "Facebook'un güvenlik için feda edilen küçük kâr şeritlerini bile kabul etmeye isteksiz olduğunu" söyledi.

Milletvekilleri, planlanan Çevrimiçi Güvenlik Yasası kapsamında büyük sosyal ağlara hangi yeni kuralların uygulanacağını düşünüyor.

Ancak konferans görüşmesinde Bay Zuckerberg karşılık verdi: "İyi niyetli eleştiri daha iyi olmamıza yardımcı olur, ancak benim görüşüme göre, şirketimizin yanlış bir resmini çizmek için sızdırılmış belgeleri seçici bir şekilde kullanmak için koordineli bir çaba görüyoruz.

"Gerçek şu ki, sadece bize özgü olmayan birçok karmaşık konuda ilerleme kaydedebilmemiz için çalışmalarımızla ilgili tartışmayı ve araştırmayı teşvik eden açık bir kültürümüz var."

İddialara rağmen, Facebook hisseleri Pazartesi günü işlem sonrası %1.3 arttı. Şirketin hisseleri bu yıl şu ana kadar yaklaşık %20 arttı.