Metaverse, insanların sanal ortamda oyun oynayabildiği, çalışabildiği ve iletişim kurabildiği, genellikle VR kulaklıkları kullanarak çevrimiçi bir dünyadır.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, konsept konusunda önde gelen bir ses oldu.

Duyuru, Facebook'un zarar verici bir skandalın sonuçlarıyla uğraşması ve etkisini azaltmak için artan düzenleme çağrılarıyla karşı karşıya kalmasıyla geldi.

Metaverse nedir?

Facebook bir blog yazısında, "Metaverse, yeni yaratıcı, sosyal ve ekonomik fırsatlara erişimin kilidini açmaya yardımcı olma potansiyeline sahip. Ve Avrupalılar onu en baştan şekillendirecek" dedi.

iPhone’da güncelleme yapmadan dikkat! ‘Pil ömrünü azaltıyor’ tepkileri artıyor iPhone’da güncelleme yapmadan dikkat! ‘Pil ömrünü azaltıyor’ tepkileri artıyor

Önümüzdeki beş yıl içinde yaratılacak yeni işler arasında "son derece uzmanlaşmış mühendisler" yer alacak.

Facebook, AB'ye yatırım yapmanın geniş bir tüketici pazarına, birinci sınıf üniversitelere ve yüksek kaliteli yeteneklere erişim gibi birçok avantaj sunduğunu söyledi.

Facebook, meta veri deposunu büyük önceliklerinden biri haline getirdi.

Rakipleri satın alma geçmişine rağmen, Facebook metaverse'nin "tek bir şirket tarafından bir gecede inşa edilmeyeceğini" iddia ediyor ve işbirliği sözü verdi.

Kısa süre önce, "metaverse'i sorumlu bir şekilde inşa etmeye" yardımcı olmak için kar amacı gütmeyen grupların finansmanına 50 milyon dolar (36.3 milyon £) yatırım yaptı.

Ancak gerçek metaverse fikrinin 10 ila 15 yıl daha süreceğini düşünüyor.