Ailesi, Colin Powell’ın tüm aşılarını yaptırdığını ancak Pazartesi sabahı koronadan öldüğünü söyledi.

Powell, 2001 yılında Cumhuriyetçi Başkan George W Bush yönetimindeki ilk Afrikalı-Amerikalı dışişleri bakanı oldu.

Ayrıca Irak Savaşı'na destek toplamaya yardım ettiği için tartışmalara yol açtı.

Aile, yaptığı açıklamada, Walter Reid Tıp Merkezi personeline "ilgili tedavileri için" teşekkür ederek, "Dikkat çekici ve sevgi dolu bir kocayı, babayı, büyükbabayı ve büyük bir Amerikalıyı kaybettik" dedi.

Powell'a daha önce, ABD medyasına göre onu Covid semptomlarına ve Parkinson hastalığına daha duyarlı hale getirebilecek bir tür kan kanseri olan multipl miyelom teşhisi konmuştu.

Bir zamanlar ılımlı bir Cumhuriyetçi olan Powell, bir dizi önde gelen ABD politikacısının güvenilir bir askeri danışmanı oldu.

Ancak 2008'de Barack Obama'yı, 2016'da Hillary Clinton'ı ve 2020'de Joe Biden'ı desteklemek için partisinden ayrıldı. Cumhuriyetçi başkan Donald Trump'ı keskin bir şekilde eleştiren Powell, 6 Ocak'ta yaşanan şiddet olaylarından sonra artık kendisine Cumhuriyetçi diyemeyeceğini söyledi.

Ayrıca Vietnam'da askerlik hizmeti gördü ve yaralandı, bu daha sonra kendi askeri ve siyasi stratejilerini tanımlamaya yardımcı olan bir deneyimdi.

Aldatan kocasının cinsel organını kesip sifonu çekti! Aldatan kocasının cinsel organını kesip sifonu çekti!

Ancak kendisi, Irak'ın işgalini desteklemek için hatalı istihbarat kullanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yaptığı bir konuşmanın kendi mirasına zarar verdiğini söyleyecekti.