Ülkemizde emekli olabilmek zor. Tüm şartları sağlamak gerekiyor.

Emekli olabilenlere bağlanan maaş düşük olduğu için vatandaşlar yeniden çalışmak zorunda kalıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlarda hem emekli olup hem de çalışacaklar diye çift dikiş denilerek emekli edilmiyor. Bu kısır döngüde yıldan yıla emekli olabilenlerde azalıyor, emekli maaşlarıda.

Sistem çalışanın yıllarca döktüğü terin karşılığını emekli olunca geri vermiyor.

EYT Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, emekliliğe gün sayarken hükümetin yaptığı düzenleme nedeniyle emeklilik hayallerini yıllar sonrasına erteleyen EYT’lilere çift dikiş denilmesine tepki gösterdi.

Emekli maaşlarının çalışırken kazanılıp maaşın 5’te biri kadar olduğunu anlattı.

Bunun sebebinin düşürülen maaş bağlanma oranları olduğunun altını çizdi.

Özüpak; “Maaş yönünden de mağdur edildik, emeklilerin maaş bağlama oranlarına yeniden bir düzenleme yapılması gerekiyor. Biz erken emeklilik istemiyor gasp edilen hakkımızı istiyoruz” dedi.

Türkiye'nin en ucuz otomobili oldu 2. el fiyatına satılıyor! Türkiye'nin en ucuz otomobili oldu 2. el fiyatına satılıyor!

1800 LİRALIK MAAŞ FARKI VAR

2000 ve 2008 yıllarında maaş bağlama oranları düşürüldü. Çalışanlar emekli olduklarında daha az emekli aylığı almaya başladı.

Asgari ücretli bir çalışanın 2000 öncesi sigortalı olmasıyla bugün sigortalı olması arasında 1800 liralık emekli maaşı farkı var.