25 yaşındaki Agnes Tirop, iki ay önce Olimpiyatlarda 5.000m finalinde dördüncü olmuş, iki kez Dünya Atletizm Şampiyonası bronz madalyasının da sahibi olmuştu.

Polis, kocasının ölümünden sonra kaybolduğunu söylüyor.

Bölge polis şefi Tom Makori, "Polis eve girdiğinde Tirop'u yatakta buldular ve yerde bir kan gölü vardı" dedi.

Boynundan bıçaklanan rekortmen atletin katili olarak kocası gösteriliyor.

Alpedo Kahramanmaraş rakibine göz açtırmadı! Alpedo Kahramanmaraş rakibine göz açtırmadı!

Yetkililer, "Kocası hala kaçak ve ön soruşturmalar bize kocasının bulunamadığı için şüpheli olduğunu söylüyor. Polis, Tirop'a ne olduğunu açıklamak için kocasını bulmaya çalışıyor."

Ülkenin atletizm organı yaptığı açıklamada, "Kenya atletizm takımı, bu öğleden sonra Dünya 10.000 milyon bronz madalya sahibi Agnes Tirop'un zamansız ölümünü öğrendiği için perişan durumda" dedi.

"Hala onun ölümüyle ilgili daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Kenya, pistteki göz alıcı performansları sayesinde uluslararası sahnede en hızlı yükselen atletizm devlerinden biri olan bir mücevheri kaybetti."

Geçen ay Tirop dünya rekoru kırdı Almanya'da sadece kadınların 10 km'lik yol yarışı için.

Ağustos ayındaki 2020 Olimpiyat Oyunlarında Tirop, Etiyopya'nın bronz madalya sahibi Gudaf Tsegay'i 0.75 saniye geride bırakarak bayanlar 5.000 metre madalya yerlerinin hemen dışında tamamladı .

Tirop, hem 2017 hem de 2019 Dünya Atletizm Şampiyonalarında 10.000 metrelik bronz madalyasının yanı sıra pist dışında da etkileyiciydi.

Eylül ayında, Almanya'nın Herzogenaurach kentinde, 2002'de belirlenen eski 10 km'lik yol yarışı rekorunu 28 saniye geride bırakırken, 30 dakika ve bir saniyelik bir süre belirledi.

Tirop, kariyerine 2011 yılında genç bir atlet olarak başladı ve o yılki dünya gençler şampiyonasında 5.000 metrede iki bronz madalya kazandı.

Dört yıl sonra, hızlı bir yükseliş sırasında, Çin'de kıdemli Dünya Kros Şampiyonası'nı kazandı ve o seviyedeki en genç ikinci madalya sahibi oldu.