Toplantıya, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, DEVA Partisi Elbistan İlçe Başkanı Muhammed Şahin, Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, Muhtarlar Derneği başkanı Hayri Kale, TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akbolat, TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Fatma Doğuç, TEMA Vakfı Afşin İlçe Temsilcisi Rıfat Köş ile birçok çevre örgütünün temsilcileri, gönüllü çevreciler ve bölge halkı katıldı.

Toplantı, ÇED dosyasını hazırlayan firma mühendislerinin sunumuyla başladı. Firma mühendisler, planlanan 2 yeni ünitenin teknik detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Daha sonra katılımcıların görüşleri alındı. Katılımcılar, projenin hayata geçmesi halinde bölgenin ekosistemine ve insan yaşamına büyük boyutlarda zarar vereceğini dile getiren katılımcılar, sağlık, tarım, su gibi değerlerin de kaybolacağının altını çizdiler.

Katılımcılar, ‘topraklarımızı ekip sulamak istiyoruz’, ‘termik santral istemiyoruz’, ‘kömüre yeter artık’, ‘Elbistan ovasını yok etmeyin’, ‘rantı değil sağlığımızı koruyun’, ‘zehirli havadan bağlarımız kurudu’ gibi pankartlarla, termik santrallerin doğaya verdiği zararlara dikkat çektiler.

TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akbolat, “Bu termik santral yapıldığı zaman Afşin ve Elbistan’da ekilebilir tarım alanı her yıl geriye gitmiş. Bunun sebebi, kül ve suyun çok derinlere gitmesi. Dünyaya yenilenebilir enerjiye giderken bakanlığın bunda ısrar etmesine anlam veremiyoruz. Eğer bu projelerde ısrar edecekse bakanlık ‘iklim değişikliği’ ibaresinin adından kaldırılması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Müge Anlı’da stüdyo buz kesti! Getirdin Suriyelileri yuvamızı yıktın Müge Anlı’da stüdyo buz kesti! Getirdin Suriyelileri yuvamızı yıktın

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ise, ÇED dosyasının tarafsız şekilde hazırlanmadığını ve bilim dışı olduğunu savundu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Kale de, yer altı su seviyesinin düşüşüne dikkat çekti. Kale, “Bizi susuz koydunuz, kanser ettiniz. Elinizi yakamızdan çekin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Toplantı sonucunda katılımcılar, hep bir ağızdan ‘Termik santral istemiyoruz’ diyerek salondan ayrıldı.