IMEI kayıt harçları %6238 oranında arttı! IMEI kayıt harçları %6238 oranında arttı!

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, zirai dondan ilçedeki kayısı varlığının yüzde 80’inin etkilendiğini ve hasarın büyük olduğunu dile getirdi.

Elbistan’da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı raporlara göre, 12 Nisan’ı 13 Nisan’a bağlayan gece sıcaklıkları Akarca Mahallesi’nde eksi 4,6 dereceye düştü. İlçenin bir diğer referans noktası olan Kangal Mahallesi’nde de termometreler eksi 4,3’ü gösterdi. Sıcaklıkları bu aşırı düşüş, diğer gece de devam etti. Akarca’da eksi 5,6 ve Kangal’da ise eksi 4,5 derece olarak ölçüldü. Bu düşüşle birlikte kayısı üreticisinin korkulu rüyası gerçek oldu. Sıcaklık düşüşüne bağlı olarak yaşanan zirai don, özellikle düşük rakımlı yerlerde çiçek açan kayısı ağaçlarını yakıp geçti.

Zirai donun verdiği zarara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, hasarın ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.

Zirai donun, yüksek rakımda henüz çiçek açmayan yüzde 20’lik bir kısmın haricinde kalan tüm ağaçları vurduğunu anlatan Başkan Bulut, hasarın net boyutlarının da birkaç gün içerisinde ortaya çıkacağının bilgisini verdi.

Bahçelerde inceleme yaptıklarını ifade eden Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, “Zirai don, çiçek açan bahçeleri vurdu. Şuan zayiatımız çok büyük. İlçemizdeki kayısıların yüzde 80’i etkilendi. Yüzde 20’si de çiçek açmadığı için sıkıntı yok. Sevdilli, Akarca, Kökez, sultan korusunda tomurcuk halindeydi. Bu bölgeler şimdilik kurtulmuş gözüküyor. Çiçek açan bölgelerdeki hasar birkaç gün sonra netlik kazanır. İncelemelerimizde bazen dulda yerleri bazen de açık alanları fazla vurduğunu gördük. Donun etkilediği yerlerde yüzde 20 ila 25 arasında bir meyve kalabilir” dedi.