CNN INTERNATIONAL Türk lezzetlerini tanıttı, Anadolu kültürünün en sevilen 23 yemeğini listeledi. Listede Kahramanmaraş dondurması da yer aldı.

Yazı, "Türkiye belki kebaplarıyla ünlü ama aslında bu popüler yemek Türk mutfağında buzdağının görünen kısmı" diyerek başlıyor.

Yazıda Barış Manço'nun "domates, biber patlıcan" şarkısına atıfta bulunuldu. Türklerin bu sebzeleri ne kadar çok sevdiğinin, uğruna şarkı yazılmasından anlaşıldığı vurgulandı. Listede zeytinyağlı çeşidi olarak şakşuka, piyaz ve yaprak sarma yer buldu. En çok dikkat çekense şüphesiz kebap çeşitleriydi. Bursa'nın meşhur İskender kebabı, Erzurum denilince akla gelen cağ kebabı ve Kapadokya yöresinin kendine özgü lezzetlerinden testi kebabı 23 yemek arasına girdi.

Listeye girmeyi başaran tek çorba türüyse ezogelin çorbasıydı. Karadeniz yöresinde tüketilen hamsili pilav ve Siirt’in en meşhur misafir yemeği olan perde pilavı listeye girmeyi başardı.

Aşk, ihtiras, aldatma! Yeni eşten, eski eşe çıplak fotoğraflı tuzak Aşk, ihtiras, aldatma! Yeni eşten, eski eşe çıplak fotoğraflı tuzak

Börek türlerinden su böreği, köfte çeşitlerindense İnegöl’ü lezzet haritasına sokan İnegöl köfte de Türk lezzetleri arasında yer aldı.

Listede Kayseri mantısı da unutulmadı. Aynı listede lahmacun bir kez daha "Türk pizzası" olarak tanıtıldı.

Sokak lezzeti denilince akla gelen simit ve çiğ köfte de listeye girdi.

Tatlılardaysa çeşitlilik hakimdi. Gaziantep'in baklavası, Kahramanmaraş dondurması ve ekmek kadayıfı da 23 lezzet arasındaydı.

Editör: Okebeli83 Okebeli83