AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti! AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, tarımsal sorunlara çözüm üretme ve çiftçilerin desteklenmesi konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirdi.

Çiftçilere ucuz su verilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aycan, Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinin sulama sorunlarına da değinerek yapılan baraj inşaatlarının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Aycan, şunları kaydetti: “Tarımsal üretimi artırmalıyız. Tarımsal üretimi artırmak iyi tohum kullanmak, gübre kullanmak ve sulama yapmakla doğru orantılıdır. Tohum ve gübre konusunda çiftçimizi desteklemeyiz. Sulama, tarımsal verimi en yüzde 25 artırmaktadır. Tarlalarımızı sulamalıyız, su kaynaklarımızı doğru kullanmalıyız, kapalı sistem sulama ağımızı artırmalıyız, çiftçilerimize ucuz su verebilmeliyiz; bu konuda sulama birlikleri desteklenmelidir. Sulama amaçlı kullanılan elektrik ücretlerine de destekleme yapılmasında fayda vardır. Şehrim Kahramanmaraş'ın özellikle kuzey ilçeleri Göksun, Afşin, Elbistan sulama imkânlarından yeterince yararlanamamaktadır. İnşaatı devam barajların bitmesi ve sulama kanallarının tamamlanmasıyla tarımsal verim artıracaktır. Ayrıca, ziraat mühendislerinin daha çok istihdam edilmesi bilimsel tarım ve tarımsal verim açısından faydalı olacaktır.”