Olayların ardından sert müdahalede bulunan polisler hakkında soruşturma başlatılırken konuyla ilgili bir tepki de AK Parti'den geldi. MYK toplantısı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Orantısız güç kullanılması kabul edilemez. Sert müdahalede bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı." dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyelerinin izinsiz yürüyüşünde ortaya çıkan orantısız güç görüntüleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"MEŞRUİYET SINIRINI AŞMIŞTIR"

Sert müdahaleyle ilgili soruşturma açıldığını belirten Çelik, "Burada her zaman olduğu gibi prensibimiz açıktır, biz her zaman mücadelesini takdir ettiğimiz güvenlik güçlerimizin çeşitli olaylara müdahalede orantısız güç kullanmasını asla kabul edilemez, bunlar meşru sayılamaz. Adana'daki tablo ortaya çıktığı andan itibaren İçişleri Bakanımız ve Adana Valimiz soruşturmanın açıldığını söylemiştir. Orantısız güç meşruiyet sınırına çıkmış şiddet demektir." ifadelerini kullandı.

"İFTİRA KAMPANYASINA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR"

"Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava! "Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava!

Orantısız gücün hükümet politikası olmadığını belirten Çelik, "Burada açıklamalara bakıyorum, muhalefet partilerinin açıklamalarına, bazı grupların açıklamalarına. Bu orantısız güç sanki hükümet politikası imiş gibisinden bir iftira kampanyası yürütüyorlar. 28 Şubat yeniden canlanıyormuş, eski günler yeniden geliyormuş gibisinden. Bunların hepsi sadece ve sadece hezeyandır. Türkiye'de 28 Şubat şartlarını ortadan kaldırmada en güçlü mücadeleyi biz verdik. Böyle bir sistematik şekilde yalan söyleme, iftira kampanyasına söyleyecek çok sözümüz var." diye konuştu.