Kendisine yöneltilen suçlamayı "maskeli balo" olarak alaya aldı ve Versay'daki mahkemeye çıkmadı.

Dava, iki futbolcunun bir Fransa eğitim kampında olduğu Haziran 2015'e kadar uzanıyor.

33 yaşındaki Karim Benzema o zamandan beri Fransa takımına döndü ve Real Madrid'in Salı günü Uefa Şampiyonlar Ligi'nde Kiev'deki zaferinde gol attı.

Çarşamba günü mahkemeye futbolun onun hayatı olduğunu söyleyen Valbuena'ya şantaj yapmaya çalışmakla suçlanan diğer dört kişiyle birlikte yargılanıyor.

Seks kaseti davası, 2015 yılında, şimdi 37 yaşında olan Bay Valbuena'nın Marsilya'daki bir adam olan Axel Angot'tan cep telefonunun içeriğini yeni bir cihaza yüklemesini istemesiyle başladı.

Angot telefonda müstehcen materyaller buldu ve o ve davadaki bir başka sanık olan Mustapha Zouaoui, daha sonra Bay Valbuena'ya kaseti halka açıklamakla tehdit ederek şantaj yapmaya çalışmakla suçlandı.

Zouaoui gazetecilere, kaseti paylaştığını, ancak hiçbir zaman şantaj girişiminde bulunmadığını söyledi.

Mathieu Valbuena, başka bir sanık Younes Houass'ın kendisine yaklaştığını ve daha sonra mahkemeye oyuncunun hiçbir şey yokmuş gibi davrandığını ve kendisini para istemeden konunun ciddiyeti konusunda uyardığını söyledi.

Futbolcu polise gittiğinde, onun adına pazarlık yapma görevi Luka isimli bir gizli ajana verildi.

Sodec, Alpedo Kahramanmaraş kadın voleybol takımına sponsor oldu! Sodec, Alpedo Kahramanmaraş kadın voleybol takımına sponsor oldu!

Sanıklar, Benzema'nın çocukluk arkadaşı Karim Zenati'ye yaklaşmakla suçlanıyor.

Daha sonra Ekim 2015'te Real Madrid forvet oyuncusu, milli takımın antrenman kampındaki odasında Fransız oyuncu arkadaşına yaklaştı.

Duruşmanın başında ifade veren Mathieu Valbuena, videonun çıkmasını engellemek için para vermeyi hiç düşünmediğini söyledi.

Savunma avukatları, polisin gizli bir ajan kullanmanın yanlış olduğunu ve ajanın sanıkları para talep etmeye zorladığını zaten savundular. Ancak Fransız mahkemeleri, 2018'de avukatların polis yöntemlerine itirazlarını reddetti.

Dört sanığın şantaj girişimi ve Karim Benzema'nın suç ortaklığı suçlamasıyla yargılanacağı dava hafta sonuna kadar devam edecek.

Şantaj teşebbüsünde suç ortaklığı için azami ceza beş yıl hapis ve 75.000 Euro para cezası veriliyor.