TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün teklifin birinci bölümünün maddelerinin görüşülmesine geçilerek, ilk iki maddesi kabul edildi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, düzenleme ile ilgili yaptığı konuşamda tartışmalı ‘yalan habere hapis cezası’ içerikli 29’uncu maddeyi değerlendirdi.

Doğurup doğurup bebekleri bırakıp kaçıyordu! Sonuncuda yakalandı! Doğurup doğurup bebekleri bırakıp kaçıyordu! Sonuncuda yakalandı!

Maddeyi ve gerekçelerini açıklayan Özdemir, şöyle devam etti: “Bir basın mensubu, Türkiye’de haber yapmış bir basın mensubu niye halk arasında bilerek ve isteyerek yalan bir haberi yaysın, niye itibarı zarar görsün? Bir defa bunu yapar, ikinci defa bunu yapar, üçüncü defa bunu yaptığında yalan haberciliği tescilli bir basın mensubuna dönüştüğünde artık insanlar onu okumaz ki artık insanlar onu takip etmez ki. Dolayısıyla basın mensubunun bu suça muhatap olması bir kere teknik olarak mümkün değil. Ama bakın, biz bu suçu çok katı kurallara bağladık. Yani muhalefetin söylediği gibi bu suç her şekilde kolayca işlenecek bir suç değil, çok katı kuralları var.”