Bankaların % 400’lerin üzerinde kâr patlaması yaşadığı şu günlerde vatandaşa para vermemek için her türlü fırıldaklığı yaptığını ifade eden Yardımcıoğlu, önlem çağrısında bulundu.

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık çağrıda bulunarak piyasanın krediye ulaşmakta sorun yaşadığını ifade etti. Bankaların % 400’lerin üzerinde kâr patlaması yaşadığı şu günlerde vatandaşa para vermemek için her türlü fırıldaklığı yaptığını ifade eden Yardımcıoğlu, önlem çağrısında bulundu.

Yardımcıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı;

“Sayın Cumhurbaşkanım. Etrafınızdaki dostlarınız başta Sn. Nebati olmak üzere sizi informe etmediklerini düşünüyorum ve görüyorum. Eğer konu hakkında bilgilendirilmiş olsaydınız bir piyasa insanı olarak müdahale edilmesi gerektiğini anında görür ve müdahale ederdiniz. Ben bir kardeşiniz olarak bu konuda sizi bilgilendirmem gerektiğini düşündüm ve bu ayrıca bu konuda kamu yararı görüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım. 

Her ne kadar faiz oranları indirilerek ekonomiye can katılmaya çalışılıyorsa da piyasada insanlar maalesef ki ödeme güçlüğü çekiyorlar. Bunun sebebi de paraya ulaşamamalarıdır. Kredi kaynağı olması gereken tüm özel ve kamu bankaları maalesef ki iş kredi vermeye gelince “tilki mevlidi” okuyorlar ve insanların ve işletmelerin mağdur duruma düşmelerine sebebiyet veriyorlar.

Köpeğe tecavüz ederken suçüstü yakalandı! Köpeğe tecavüz ederken suçüstü yakalandı!

Paranın kur dalgalanmasına sebebiyet vermesinin önüne geçecek önlemlerle birlikte tüm sanayici, esnaf ve tacir kesimine ulaşması gerekmektedir. Bu durum gerçekleşmezse eğer birçok insan ve işletme çok daha zor günler yaşayacaktır.

Bankaların % 400’lerin üzerinde kâr patlaması yaşadığı şu günlerde vatandaşa para vermemek için her türlü fırıldaklığı yapan bu bankalar bu ülkeyi de bu ülkenin hayatı çabalamakla geçen insanlarını ve sanayicilerini de kesinlikle düşünmemektedirler. Hatta bilhassa ve bilerek ve isteyerek yapıyorlar bunu.

Konu hakkında bilgilendirilmeniz gerektiğini düşündüğüm için ve bizzat doğrudan size iletmek istediğim için buradan yazdım.

Selam ve muhabbetlerimle.”

Editör: Okebeli83 Okebeli83