Volkswagen CEO’su Herbert Diess, 2025 yılına kadar dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olmayı planladıklarını paylaştı.

Yakın gelecekte elektrikli otomobil sektörüne hükmetmeyi planlayan Volkswagen otomotiv şirketinin CEO’su Herbert Diess, Tesla ile rekabet etmek için ‘devrim yapmaları’ gerektiğini söyleyerek, çalışanlarına çağrıda bulundu.

X'in (Twitter) o özelliği de artık ücretli oldu! X'in (Twitter) o özelliği de artık ücretli oldu!

VOLKSWAGEN CEO’SU: “BİR DEVRİM GEREKLİ”

Audi, Porsche ve Skoda gibi markaların da bulunduğu otomobil üreticisi Volkswagen, 2025 yılına kadar dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olmayı planladıklarını paylaştı. Volkswagen CEO’su Herbert Diess, Tesla ve Çinli üreticilerle boy ölçüşebilmek için ‘bir devrim’ yapmaları gerektiğini söyledi.

VOLKSWAGEN 35 MİLYAR EURO'YU GÖZDEN ÇIKARDI

Hedefini elektrikli otomobil endüstrisine çeviren Volkswagen, bu yolda 35 milyar Euro harcamaya hazır. Volkswagen, Avrupa’da içten yanmalı motorlu otomobil üretimini de 2033 yılına kadar durdurmayı planlıyor. Diess, otomotiv sektöründeki değişimi şu şekilde tanımladı:

“Yeni otomotiv dünyasında Volkswagen olarak şu ana kadar hiç karşılaşmadığımız derecede büyük rakiplerle karşı karşıyayız.”

Volkswagen’ın Wolfsburg fabrikası, uzun bir süredir tartışma konusu. Tesla, Berlin’in hemen dışındaki fabrikasını birkaç ay içinde üretime sokmayı planlıyor. Tesla’nın etkileyici fabrikası 10 saatte bir otomobil üretebilecek kapasitedeyken Volkswagen’ın Zwickau’daki fabrikası yalnızca bir elektrikli otomobil için 30 saate ihtiyaç duyuyor. Rakibin bu kadar dişli olduğu bir ortamda büyük hedefleri olan Diess, “Volkswagen’ın devrimi için doğru an bugündür.” dedi.