Vatan Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Nebahat Khosra Hosseini Ghadim ve parti yöneticileri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyindeki 13 bölgede “yerel meclisler” oluşturulduğunu ve bir milyon Suriyeli sığınmacıyı bu bölgeye yerleştirmeyi öngören bir proje üzerinde çalıştıklarını açıklamasına tepki gösterdiler.

2018 seçimlerini en doğru tahmin eden şirketin anketi! İşte son dönemeçte partilerin oy oranı 2018 seçimlerini en doğru tahmin eden şirketin anketi! İşte son dönemeçte partilerin oy oranı

Ghadim şöyle konuştu: “İki devletin güvenlik güçlerinin işbirliği, Suriye’deki PKK/YPG terör örgütünü ve diğer terör örgütlerini üç ayda tasfiye eder ve Kandil’e beyaz bayrak çektirir. Suriye’de istikrarın sağlanması sayesinde, Suriyeli göçmenler ülkelerine döner. Suriye Hükümeti, ilan ettiği genel afla şiddet eylemlerinden suçlu olanları dahi affetmiş bulunmaktadır. Suriye ile işbirliği, Türkiye’nin enerji güvenliğini sağlamakta en etkin adım olur. Rusya, İran, Irak, Libya, Cezayir, Katar komşularımızdan ucuz mazot, ucuz doğal gaz sağlanır. Gıda fiyatları düşer. Sanayi malları ucuzlar ve Üretim Ekonomisi için kaynak yaratılır. Suriye ile Doğu Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması yapabiliriz. Astana süreci yarım bırakılmamalıdır. Rusya ve İran ile birlikte Suriye’nin toprak bütünlüğü için acil işbirliği süreci başlatılmalıdır. Vatan Partisi’nin çözümü Türkiye’nin güvenliği ve ekonomik gelişmesi için biricik çözümdür.”