Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit aileleri onuruna düzenlenen yemek programı, Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.

Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle yayımlamış olduğu mesaj okundu.

Vali Coşkun burada yaptığı konuşmada “Çanakkale Zaferi; vatan ve millet sevgisinin, toplara, tüfeklere ve sayısal üstünlüklere galip geldiği, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir.

Çanakkale zaferi, umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin vücut bulduğu, toprağın her zerresinin şehit kanları ile sulandığı ve milletimizin var olma mücadelesinin adıdır.

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmamıştır ve unutmayacaktır. Onların bıraktığı kutsal mirası; vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı, istiklâlimiz ve istikbâlimizden taviz vermeden yeni nesillere emanet edecektir” dedi.

Yapılan şiir dinletisi, okunan Hatmi Şerif ve duaların ardından program sona erdi.

Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay

Programa, şehit aileleriyle beraber Vali Ömer Faruk Coşkun ile Eşi Sevilay Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayşe Cesur, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.