Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay

Yaşanan bu durum kaçak cep telefonlarının, ünlü siteden orijinalmiş gibi satışının yapılarak piyasaya sürüldüğü ve bu sayede milyonlarca liralık haksız kazanç sağlandı ifade ediliyor.

Olay Kahramanmaraşlı bir vatandaşın ünlü alış veriş sitesinden aldığı akıllı telefonu kentteki bir telefoncuya götürmesiyle ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta yaşayan bir vatandaş yeni bir cep telefonu almak için fiyat araştırması yaptı. Yaptığı araştırma sonucu, piyasa fiyatının 300 TL altında ünlü bir alışveriş sitesinden bulduğu Redmi Note 11 Pro sipariş etti.

Uygun fiyatlı telefon için sevinen vatandaş Kahramanmaraş’ta cam filmi kaplatmak için gittiği Gazi Teknoloji isimli telefoncuda hayatının şokunu yaşadı.

b2d2a8ec-7dd0-467f-aca3-e74c48222948

Cihazı inceleyen firma çalışanları müşteriye cihazın kaçak olduğunu söyleyerek şunları kaydetti;

“Müşterimiz cihaza kılıf ve cam jelatin çektirmek için bize getirdi. Bizde bu sırada cihazı kontrol ettik ve cihazın kaçak olduğunu fark ettik. Cihazın kutusu farklı, matbaada yapılmış, Xiaomi Türkiye garantisi yazan etiket sahte, matbaada ayarlanmış olduğunu söyleyerek müşterimizi bu şekilde uyandırdık.  

Faturada telefonun IME numarası yazması lazım ama yazmıyor. Müşterinin T.C. numarasını 11111 olarak yazmışlar. Faturada sahte mi? Orijinal mi? Belli değil. Benden tavsiye 200-300 lira için bilmediğiniz, güvenmediğiniz yerden ürün almayın."