TOKİ dar gelirli aileleri kira öder gibi değil kiradan bile ucuz taksitlerle ev sahibi yapacak yeni projelerini açıklamaya devam ediyor. Bir yandan 100 bin sosyal konut 2022 projesi başvuruları için sürecin hazırlığını yapan TOKİ bir yandan da elde olan konutlar için ilanlar yayımlayarak satışa çıkıyor. 

Bu ilanlardan biri de TOKİ açık artırma satış ihalesi ilanı olarak yayımlandı. Mülkiyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ'ye ait olan 39 ilde yer alan 105 adet konut ve 18 ilde yer alan 189 adet işyeri için açık artırma yöntemi ile satışa sunulduğu ilan edildi. Söz konusu ihale 17-18 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak. 

Açık artırmalar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılmakta olup aynı zamanda emlakmüzayade com tr adresi üzerinden de online olarak internetten açık artırmaya katılma imkanı sunulur. 

TOKİ'nin açık artırma yöntemi ile konut satışı yapacağı iller Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Denizli, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kocaeli, Kütahya, Isparta, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yozgat olarak açıklandı. 

Akaryakıtta zam şoku: LPG fiyatı ucuz olmaktan çıktı! Akaryakıtta zam şoku: LPG fiyatı ucuz olmaktan çıktı!

TOKİ açık artırma yöntemi ile satılık işyeri ilanları yayımlanan iller ise Ağrı, Bolu, Burdur, Çorum, Düzce, Gaziantep,  Giresun, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Mersin, Muş, Tokat, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak olarak açıklandı. Fiyatlar illere göre belirlenirken en düşük konut fiyatı 224 bin TL olarak belirlendi.