Mahkemede köylülere hak verdi, Uzunköprü’nün Kavacık köyüne kurulmak istenen Organize Sanayi Bölgesine dur d

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyünün çevresi 3 yıl önce karma organize sanayi bölgesi ilan edildi. Ancak fabrikaların kurulmak istendiği alan verimli tarım arazilerine ve meralara sahip.

Kahramanmaraş’ta yatalak kalan eşine bebek gibi bakıyor Kahramanmaraş’ta yatalak kalan eşine bebek gibi bakıyor

Projenin iptali için 4 ayrı dava açıldı. Davaların 3’ünde de bilirkişiler Organize Sanayi bölgesine karşı çıktı ve proje aleyhinde raporlar sundular. Son davada ise Edirne idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Köylüler projenin tamamen iptali için yetkililere çağrıda bulundu. 14 bin dönüm sulu ve kuru tarım arazisine sahip Kavacık köyünün Gebze Organize Sanayi Bölgesine dönmesini istemiyorlar.

Vatandaşlar; “ O fabrikalar buraya gelirse buranın havası da doğası da yavaş yavaş yok olur. Ben Kocaali’den buraya taşındım, buranın temiz havası için. Ülkemize tarım arazilere gerek. Tarımın kalkınması gerek. Bu topraklar yok olduğunda tarımsal üretim nasıl yapılacak. Zaten her şey dışarıdan ithal geliyor. Elimizde kalan bir avuç toprağımıza gelecek nesiller adına sahip çıkmalıyız. Doğayı yok dersek bizde yok oluruz.” diye konuştu.