Son dönemde talep gören SUV’larda çarpıcı tablo ortaya çıkıyor.

Gelecek yıl 1,9 milyon TL'den satışa sunulması planlanan Maserati Levante vergisiz olarak yaklaşık 700 bin lira etiket taşıyor.

BMW'nin bu segmentteki yeni amiral gemisi İX vergi sisteminden nasibini alıyor. 1.6 milyon liralık fiyatıyla dikkat çeken aracın vergisiz fiyatı yaklaşık 900 bin lira civarında.

Geçtiğimiz ay itibarıyla Türkiye'de en çok satılan gövde tipi haline gelen SUV fiyatlarında her yeni modelle birlikte adeta dudak uçuklatıyor.

Bunlardan en dikkat çekici olanı kuşkusuz geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan yeni nesil Range Rover, Maserati Levante ve BMW'nin elektrikli SUV’u İX.

Özellikle otomobilde artan vergi yükü ve fiyatlar astarı yüzünden pahalıya getiriyor.

Başkan Güngör, Mahalle konağımız hemşehrilerimize hayırlı olsun Başkan Güngör, Mahalle konağımız hemşehrilerimize hayırlı olsun

Yeni Range Rover da 3,0 litrelik yeni motoruyla vergiye çalım atamayanlardan oldu. Daha önce 2.0 litrelik motorla sunulan model 3,9 milyon liralık etiketini yeni teknolojisi ve yüksek hacimli motoru ile 5.5 milyon liraya taşıdı.

Hatta versiyonuna göre bu fiyatın 6.1 milyon liraları da aştığı görülüyor.

Aracın başlangıç fiyatına bakıldığında 1.5 milyonu vergisiz fiyatı olurken 4 milyon liraya yakın bir vergi yükü bulunuyor.