Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan’ın Kahramanmaraş Doğu Anadolu Fay hattı ile ilgili soru önergesi ekte sunulmuştur.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki soruların aracılığınızla T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplanmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 20/04/2022

Kahramanmaraş Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde kadim bir şehirdir. Şehir merkezinin güney kesiminde tarım arazileri bulunmaktadır. Batı kesimi yumuşak, alüvyon topraklardır. Kahramanmaraş il merkezinin kuzeyinde Ahır Dağı bulunmaktadır. Sadece doğuya doğru genişlemesi mümkündür. Bu nedenlerle eski mahallelerde kentsel dönüşüm uygulaması ve depreme dayanıklı binalar yapılması zorunluluktur.

Bu kapsamda;

1-      Bilinen kentsel dönüşüm mahalleleri: Onikişubat ilçesinde Tekke Mahallesi, Dulkadiroğlu ilçesinde Menderes Mahalleleridir. Eski mahallelerin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi uygun olacaktır. Dulkadiroğlu ilçesinde Kayabaşı, Pınarbaşı, Divanlı Mahallelerinin kentsel dönüşüm mahalleleri olarak ilan edilmesi konusunda bir çalışma var mıdır?

2-      Kentsel dönüşüm mahallesi ilan edilen, çalışmaları süren Tekke mahallesinde çalışmalar yavaş gitmektedir. Menderes Mahallesinde ise çalışma başlamamıştır. Bu mahallelerde çalışmaların hızlanması için planlamalar yapılmakta mıdır?

Doğal gaz kullanımı tüm Türkiye'de 1 ay ücretsiz olacak Doğal gaz kullanımı tüm Türkiye'de 1 ay ücretsiz olacak