"Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava! "Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava!

Çeşitli eğitim kurumları tarafından düzenlenen Kariyer Günlerine katılım sağlayarak hem iş alanındaki tecrübelerini anlatan hem de sektörü ve Kahramanmaraş’ı tanıtan iş insanı Sami Kervancıoğlu’nun bir sonraki Kariyer Günleri durağı Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu oldu. Kervancıoğlu, burada okul idaresi tarafından düzenlenen “Tecrübelerle Gelen Başarı” konulu seminer verdi.

İş hayatına 13 yaşında adım attığını ifade eden Kervancıoğlu, iş hayatında başarılı olmanın hedefler koymaktan geçtiğini belirtti. Öğrencilere iş hayatında karşılaşabilecekleri zorlukları anlatan Kervancıoğlu, dondurma ve pastane sektörüne ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Seminere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kervancıoğlu, “Kariyer günlerini çok önemsiyoruz. Gençlerimizin gelecekte yapacakları işler ve tercihlerine ilişkin belirleyici etkinlikler oluyor. Kariyer günleri kapsamında ara ara Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde gençlerimizle buluşuyorduk. En son da Gaziantep Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu İpekyolu Kariyer Günlerine katılım sağlamıştık. Şimdi de Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimizle bir araya geldik. Onlara tecrübelerimizi anlattık” dedi.

Kervancıoğlu, şöyle konuştu: “Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu’nda 650 tane öğrencimiz var. 8 tane hafız öğrencimiz bu güzel okulumuzda kendini yetiştiriyor. Burada öğrencilerimizle bir araya geldik. İş hayatını, sektörümüzü, şehrimizi anlattık. Birkaç öğrenci, bana makine mühendisi olmak istediğini söyledi. Ben de sektörün buna ihtiyaç olduğunu söyledim. Şu anda zaten biz de kendi makinemizi kendimiz üretiyoruz. Bizim de makine mühendislerine ihtiyaçlarımız oluyor. Öğrencilerimiz yeter ki ne olmak istediklerine karar versinler ve kendilerine bir hedef koysunlar. Ben, hedefi olan insanlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Bunu yaptıktan sonra iyi bir işleri ve bu işte de başarılı olacaklarını düşünüyorum. Okul idaremiz, öğretmenlerimiz, burada güzel bir eğitim faaliyeti sürdürüyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum.”

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Ben, öncelikle Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu’nu eğitime kazandırdıkları için Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı sayın Sami Kervancıoğlu’na teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi ve okul idaremizi kırmayarak Kariyer Günleri kapsamında okulumuzda seminer verdiği için burada öğrencilerimizle tecrübelerini paylaştığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Seminerde sayın Sami Kervancıoğlu’nun 13 yaşında iş hayatına adım attığını öğrendik. İş hayatında geldiği noktaya bakarsa, çok sağlam bir adım attığını söyleyebiliriz. Kendisinden, bir hedef olmadan başarıya ulaşılamayacağını dinledik. Bizimle hedeflerini paylaştı. Bizim için de öğrencilerimiz için de oldukça verimli bir seminerdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”