Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kültür, sanat ve edebiyat alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Düşüncemizin ve Hikayemizin Büyük Sesi: Rasim Özdenören’ konulu panel etkinliğini Kahramanmaraşlılarla buluşturdu.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe sanatseverler yoğun katılım sağladı. Moderatörlüğünü Yazar Duran Boz’un üstlendiği etkinlikte; Prof. Dr. Şaban Sağlık, Prof. Dr. Mehmet Narlı, Doç. Dr. Selim Somuncu, Yazar İbrahim Demirci ve Necip Evlice, Rasim Özdenören’in hayatını ve eserlerini farklı açılardan ele aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Yazar Duran Boz, Yazar Rasim Özdenören’in özgeçmişi hakkında katılımcılara kısa bilgiler aktardı.

Rasim Özdenören ve Müslümanca Düşünmek

Programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Narlı, “Rasim Özdenören’in eserlerine baktığımızda düşünce dünyasına ilişkin birtakım bilgilere erişebiliyoruz. Özdenören’in eserlerinde bir kavram çok daha ön plan çıkıyor: Müslümanca düşünmek. Bu kavram, 1970’lerden sonraki siyasetin, düşüncenin ve edebiyatın ufkunu belirledi. Ayrıca Özdenören, itidalli düşünme ve itidalli davranmaya da son derece önem verirdi. Düşünmek için öncelikle itidalli olmak gerekir. Rasim Özdenören de yaşama biçimiyle ve yazdıklarıyla bunu gösterdi. Rasim Özdenören, bizlere itidalli olmayı, mukayese etmeyi ve sükuneti öğretti diyebilirim” ifadelerini kullandı.

40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı! 40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı!

Rasim Özdenören’i Yad Ettik

Tüm konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek Kültür Yayınları ve çeşitli hediyeler takdim eden Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mesut Serdar, “Kültür sanat etkinlikleri kapsamında şehrimizde çeşitli programlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bu programla da rahmetli Rasim Özdenören’i hep birlikte yad ettik. Bu anlamlı etkinlikte bizlerle birlikte olan tüm konuşmacılarımıza, hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte de çeşitli kültür sanat etkinliklerini Kahramanmaraşlılarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.