Bozan Kahramanmaraş Valiliğine çağrı yaparak sonraki toplantılara da diğer siyasi partilerin çağrılmaması halinde katılmayacaklarını söyledi.

Bozan şöyle konuştu:

AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti! AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti!

“Bugün yine üzücü bir olay yaşadık. Kahramanmaraş İl Koordinasyon toplantısının kuzey ilçeleri ayağı Elbistan’da yapılacaktı, biz toplantıya katılım için gittik, sayın valinin başkanlığında toplantı gerçekleştiriliyordu.

Bizler bu toplantıya katılım sağladığımız anda gördük ki siyasi partilerden sadece AKP ilçe başkanları davet edilmiş ve CHP’li belediye başkanı olarak da tek ben vardım. Sayın valimize bu durumu bildirdiğimiz anda neden sadece AKP’li ilçe başkanları davet edildi diğer ilçe başkanlarını davet edilmedi dediğimizde; ‘Bu toplantının yatırım toplantısını olduğunu, yatırımı yapanın da iktidar olduğunu bu yüzden iktidara bağlı partinin ilçe başkanlarını davet ettik’ gibi üzücü bir cevap aldık.

Bu cevaptan sonra biz bu durumda toplantıda bulunamayacağımızı ve toplantıyı terk ettiğimizi bildirdik. Daha öncesinde de yine Kahramanmaraş Ulaşım Koordinasyon toplantısında aynısını yaşamıştık. Her seferinde bildirmemize rağmen kamu kurumlarının düzenlediği bütün toplantılar sanki parti toplantısı gibi yapılmaya devam ediyor. Oysa bizler içinde bulunduğumuz ramazan ayının maneviyatına uygun olarak birliği, beraberliği, kardeşliği artıracak çalışmalar yapmamız gerekirken sadece iktidar partisini il ve ilçe başkanlarıyla çalışmalar yürütmek bu ülkenin birliğine ve beraberliğine vurulmuş en büyük darbelerden birisi olacaktır.

Bizler siyasi partilerden seçilmemize rağmen vatandaşlarımıza karşı eşit bir şekilde davranmak için hassas davranırken devletin kurumları bu şekilde tutum alması hiçbir zaman bu ülkeye yarar getirmemiştir. Defalarca da söyledik, hükümet on bana bir sana politikası uygulamasına rağmen biz Nurhak olarak bütün yatırımlarımızı en üst düzeyde yürütüyoruz. Bizler bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak zorundayız ve yaşayacağız da fakat bu tutumlar düşüncelerimize dinamit koymaktadır. Bizler bundan sonraki kamu kurumlarının yapmış olduğu parti toplantısı gibi düzenlenen hiçbir toplantıya katılım göstermeyeceğiz. Lütfen sizlerde bir kamu kurumu gibi hareket ediniz. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olunuz. Bugünkü toplantının canlı yayınlanmasını talep ediyorum bütün ilçelere hangi yatırımlar yapılmış Nurhak’a hangi yatırımlar yapılacak bunların açıklanmasını talep ediyorum.”