'Ben bu saç, bu kirpikle nasıl askere gideyim?' 'Ben bu saç, bu kirpikle nasıl askere gideyim?'

Ancak Nijeryamoda tasarımcısı Chukwuma Ian Audifferen için, Arise Moda Haftası "30 Yaş Altı 30" vitrinindeki görünüşü başka bir nedenden dolayı dikkatini çekti.

Genç Afrikalı tasarımcıları kutlayan Aralık etkinliğinden Audifferen, "Naomi Campbell benim parçamdaki podyum şovunu kapattı ve harikaydı" dedi.

30 yaşındaki süpermodeli Nijerya'nın Lagos kentinde geometrik desenli pançoyla podyumda yürürken gördüğünde "korktuğunu" söyledi.

"Benim parçamı giyeceğine dair hiçbir fikrim yoktu. Mükemmel görünüyordu."

Hiper-rekabetçi bir sektörde, "gerçeküstü" kariyerinin en önemli anlarından biri olarak Audifferen'in zihnine yerleşmiştir.

Modayı benim için bu kadar değerli kılan anlardan biriydi” dedi.

SAHNE ARKASINDAN SAHNEYE

Audifferen her zaman bir tasarımcı olmak istemedi. Liseden sonra Lagos Üniversitesi'nde mikrobiyoloji okudu.

Ancak Audifferen'in ilgi alanları laboratuvar çalışmalarında yatmadı ve çalışmaları sırasında, Nijeryalı medya grubu Arise'nin ev sahipliğinde genç tasarımcılar için bir yarışma olan Lagos Moda Haftası ve Arise Moda Haftası için staj yaptı. Bu ona moda dünyasının tadını verdi ve daha fazlası için can atıyordu.

Mezun olduktan sonra Audifferen gömlek yapmaya başladı. "(İnsanlar) bu eşyaları sırtımdan aldı" dedi. "Bir etkinliğe ya da bir yere yaptığım bir gömlek giyerdim ve sadece isterlerdi."

İşte o zaman küçük bir koleksiyon oluşturmaya karar verdi ve 2014'te Tzar Studios'u kurdu. İlk tasarımlar, çeşitli cesur ve çatışan baskılar ve renkler ile "göze çarpan ve gösterişli" idi. Başlangıçta erkek giyim ve androjen unisex parçalara odaklanan Audifferen, 2018'de kadın giyim üzerine de çalışmaya başladı.

Artık tasarımları daha minimalist: "Tzar Studios ahlakı, oldukça fazla konfor ve işlevsellik" dedi. "Giysilerinizde rahat olduğunuzda, bunun bir güven artırıcı olduğuna inanıyorum."