Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar, “Şiddetin her türlüsünü, hele de hayat kurtaranların hayatına kasteden şiddeti kınıyoruz.” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet yüzünden neredeyse her yıl bir doktorumuzu kaybettiğimize dikkat çeken Yanar sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir tablo, asla kabul edilemez. Son yıllarda ülkemiz dünyanın en fazla niteliksiz göç alan ve maalesef en fazla nitelikli göç veren ülkesi haline gelmiştir. Bu beyin göçü furyasının en çok etkilendiği alanlardan biride en nitelikli meslek unsurunu oluşturan tıp doktorlarıdır. Bu bakımdan behemahal sağlık çalışanlarının özlük haklarının ve güvenli çalışma şartlarının acilen iyileştirmesi gerekmektedir.”

Yanar, “Eğer bu hususta acil çözüm üretilemezse yakın gelecekte, Tıp Fakültelerinde okuyacak öğrenci, hastanelerde çalıştıracak doktor bulamayacak hale geliriz” dedi.

Sorunlarımızı Elbirliğiyle Çözmeliyiz

Sorunlarımızı elbirliğiyle çözmek, ülkemizde herkes için umudu, mutluluğu büyütmek için bu tür buluşmaların çok kıymet arz ettiğini vurgulayan Yanar, “Şiddetin her türlüsünü, hele de hayat kurtaranların hayatına kasteden şiddeti, şiddetle kınıyoruz. Kaybettiklerimizi anmak, başsağlığı dileğimizi, dayanışma ve işbirliği arzumuzu paylaşmak için buradayız.” dedi.

Hastanelerin geldiği durum iç karartıcı

AK Parti'de 6 il başkanı değişti! AK Parti'de 6 il başkanı değişti!

Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karataş da hastanelerimizin yetişmiş değerleri nasıl kaybettiğini çarpıcı bir örnekle açıkladı. Karataş, “Birkaç yıl önce gittiğimiz bir hastanenin onkoloji bölümünde 15 profesör hekim vardı. Aynı bölüme bugün gittiğimizde, üç-dört profesör ancak kaldığını gördük. Tam gün yasasını çıkararak sağlıkta devrim yaptığını sananlar bilsinler ki doktorlara en büyük darbeyi indirdiler. Bu yasa yüzünden yüzlerce hekim ülkeyi terk etti hala etmeye de devam ediyor. Bu durum, ülkenin bugünü ve geleceği için iç karartıcıdır.” diye konuştu.

Bu Tür Buluşmalar Ülkemiz Adına Umut Verici

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türk Tabipler Birliği olarak sağlıkçılara uygulanan şiddeti öngörerek yetkilileri uyardıklarını ifade eden Vedat Bulut, “Mevcut sistem ve çalışma şartları iyileştirilmediği sürece bu işin önüne geçemezsiniz. Bugün Türkiye’de sağlık sistemi tıkanmış durumda. Özlük haklarımız aşındı. Çalışma şartları ağırlaştırılırken maaşların iyileştirilmesi yetersiz kaldı. Bunun sonucunda hekimlerimiz yurt dışına gitmeyi tercih ediyor. Bu durum ülkemizin geleceği adına kara bir tablodur. Siyasi partilerin yanımızda olmasından ve toplum bağlamında bize destek olmalarından memnuniyet duyuyoruz.” dedi.