Otomobil Konya’ya getirilip sahibine teslim edilirken gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Karatay İlçesi’nde bir aracın çalındığı ihbarıyla harekete geçti. KGYS ve EDS kameralarını inceleyen ekipler, çalınan aracın Çumra İlçesi’ne götürüldüğünü tespit etti.

Köpeğe tecavüz ederken suçüstü yakalandı! Köpeğe tecavüz ederken suçüstü yakalandı!

M.E. ve A.B. isimli şüpheliler tarafından çalındığı anlaşılan 1993 model otomobilin izini kaybettirmeye çalışan şüpheliler, aracın plakasını Konya çıkışında söktü. Şüpheliler otomobili H.Y. ve M.T.’ye sattıktan sonra Çumra ilçesi’nde çekiciye yüklenerek Kahramanmaraş’ta C.Y.’ye satmak üzere yola çıkarıldı.

Parçalanmak için çalındığı ve Kahramanmaraş’a gönderildiği tespit edilen otomobil parçalanmadan bulundu. 1993 model otomobil H.Y. ve M.T. tarafından C.Y’ye, 10 bin TL gibi piyasa değerinin altında bir rakama satıldığı öğrenilirken parçalanmadan bulunan otomobil sahibine teslim edildi.

Olayda A.B., M.E., H.Y. ve M.T. Çumra ilçesinde yakalandı. Suç dosyaları kabarık olan şüphelilerden M.E.’nin 18 adet,  H.Y.’nin 6 adet, M.T.’nin 5 adet, A.B. ve C.Y.’nin ise 1’er adet suç kaydı olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde yakalanan M.E. ve A.B., sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.Y.,M.T. ve C.Y. ‘Suç Eşyasını Satın Almak’ suçundan ifadeleri alınarak adli ve idari işlem yapıldı.

Editör: Okebeli83 Okebeli83