"Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava! "Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava!

KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımıyla, Piazza AVM etkinlik alanında başlayan tercih ve tanıtım günlerinde, her iki üniversitenin bölüm ve programları tanıtılarak, tercih yapacak aday öğrencilere 1 Ağustos Pazartesi gününe kadar rehberlik hizmeti verilecek.

Etkinliğin açılışında konuşan, KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, Türkiye’nin her yerinden öğrencileri üniversite eğitimleri için Kahramanmaraş’a davet ettiklerini söyledi. Kahramanmaraş’ın öğrencilerin mutlu olacakları bir şehir olduğunu kaydeden Özgül, “Biz KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can hocamla birlikte öğrencilerimizi Kahramanmaraş’a çağırıyoruz. Üniversitelerimiz yüksek standartlarda eğitim kurumları. Hangi bölümü tercih ederlerse etsinler burada mutlu olacaklarına inanıyoruz. Gerçekten Kahramanmaraş, öğrenci yaşamı için çok uygun bir ortam. Biz onları şehrimize ve üniversitelerimize davet ediyoruz. Ayrıca ev sahipliği yapan  ve bizlere bu ortamı sağlayan Piazza AVM’ye ve kıymetli Müdürü Hakan Kaan Avcı Beye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise Piazza AVM ve üniversiteler arasında güzel bir işbirliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinlikler boyunca, stantları ziyaret eden her öğrencinin, üniversiteler hakkında bilgilendirileceğini kaydeden Can, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi tercih puanları belirlendi ve öğrencilerimiz tercih yapma aşamasındalar. Biz de istiyoruz ki Türkiye’nin her yerinden öğrencilerin bizim üniversitelerimizi doğru tanısınlar. Üniversitelerimizin, hocalarımızın, fiziksel altyapılarımızın, niteliğini, zenginliğini görsünler istiyoruz. Bu nedenle de tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Hem Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi hem de Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi gerçekten yüksek standartlarda ve gelişme gösteren üniversiteler. Öğrencilerimiz buraları tercih ettiklerinde hem eğitim anlamında aradıkları kaliteyi, hem de kültür, sanat ve sosyal alanlarda ortamı üniversitelerimizde bulacaklardır. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, ev sahipliği dolayısıyla Piazza yönetimine şükranlarımı sunuyorum.”

KİÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Küçükönder, Prof. Dr. Nuri Kahveci, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Saltaları, Prof. Dr. Zekeriya Pak, KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan, KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek ve akademisyenlerin katıldığı program, müzik dinletisi ve bölüm ve program tanıtımları ile devam etti.