Araştırmaya göre Kahramanmaraş’taki 2. Üniversite olan İstiklal Üniversitesi ‘Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği’, ‘Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’ gibi alanlarda Türkiye’deki 199 Üniversite arasında son sıralarda yer aldı.

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan araştırma, lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak gerçekleştirildi.

Araştırma 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrenci ile yapıldı.

Abdullah Gül Üniversitesi ilk sırada

Araştırmanın sonucuna göre; “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda ilk 10’a Abdullah Gül Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi yer aldı. Türkiye’nin eski ve köklü üniversiteleri Ankara Üniversitesi 52. sırada, İstanbul Üniversitesi de; 54. sırada yer buldu.

40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı! 40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı!

Kahramanmaraş’taki üniversite listenin sonunda
Memnuniyet sıralamasının en sonunda ise; Munzur Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Ankara Bilim Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, İstanbul Galata Üniversitesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi bulunuyor.

“Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması”nın ilk sırasında yine Abdullah Gül Üniversitesi yer alıyor. Abdullah Gül Üniversitesini, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi takip ediyor.

FF alan üniversiteler
Batman Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ise; “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda, öğrencilerden FF alarak listenin en sonunda yer aldılar.

Kurum yönetimi en kötü Boğaziçi
“Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması” en başarılı iki üniversite Abdullah Gül Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi oldu. FF alan ve en başarısız bulunan üniversite ise; iki yıldır kayyım yönetiminde olan Boğaziçi Üniversitesi oldu.

“Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması”nda da özel üniversiteler ilk üçte yer aldı. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, bu alanda birinci olurken; Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi de ilk beşte yer aldı.

Bu sıralamada öğrencilerden FF alan ve listenin en sonunda yer alan üniversiteler ise; Munzur Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi oldu.