Kahramanmaraş’ta Eylül ayında yaşanan olayda eve bir sünnetçi çağıran aile 2 çocuğunu sünnet ettirmek istedi.

Sünnet sırasında 4 yaşındaki A. E. K.’nin cinsel organı kesildi. Bir anda kanlar içinde kalan çocuk, yakınları tarafından Kahramanmaraş’ta hastaneye götürüldü.

Burada yapılan operasyon sonrası küçük çocuk, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada cinsel organı kesilen çocuk için yapılan ameliyatla dudak iç duvarından bir doku alınarak bölgeye nakledildi.

Yapılan operasyonda dudak iç duvarından alınan doku bölgeye nakledildi. Operasyonu gerçekleştiren hekimlerden Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümünden Doç. Dr. Süleyman Çelebi ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Kuzdan, sünnet işleminin cerrahi bir operasyon olduğuna dikkat çekerek ehil kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Olayı anlatan çocuğun annesi ise şunları söyledi;

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde “Palyatif Bakım Eğitimi” SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde “Palyatif Bakım Eğitimi”

“Bizim çağırdığımız kişi doktor değildi, önceden dedeleri doktormuş. İşlem sırasında kayınbabam görmüş, ‘kesme’ demiş adam kesmiş. Kayın babam durumu anlamış, acile koşturduk. Acilen ameliyata aldılar, idrarını yapamadı, Kahramanmaraş’ta tekrar ameliyat oldu. Şu an oğlum iyi, Allah’a şükür sağlığına kavuştu ama kimse evde yapmasın diyorum” şeklinde konuştu.